Galaxy Soho - stavba budoucnosti v přítomnosti

12:30 | 22.03.2013 Mei 0
Londýnská firma Zaha Hadid Architects nedávno dokončila 330 000 metrů čtverečních velký obchodní kancelářský a zábavní komplex v Pekingu.
Galaxy Soho
Galaxy Soho FOTO: dezeen.com
Budova Galaxy Soho se skládá ze 4 hlavních sklenutých struktur spojených mosty a platformami mezi zakřivenými podlahovými deskami. Vytváří tak prostředí, které obklopuje sérii veřejných nádvoří a větší centrální „kaňon“.
 
„Desing reaguje na různé kontextové vztahy a dynamické podmínky v Pekingu,“ říká Zaha Hadid, světoznámá architektka. „Vytvořili jsme řadu společných prostor, které se přímo váží s městem, interpretují tradiční městské struktury a moderní životní vzory do hladké městské krajiny inspirované přírodou.“
 
K dispozici je celkem 18 pater, z toho 3 podzemní, s obchodními jednotkami, obklopující nádvoří na nižších úrovních, kancelářemi od podlahy 4 až 15 a restauracemi a bary v horním toku.
 
Exteriér budovy je oblečen do hliníku a kamene. Zatímco interiér nabízí sklo, teraco, nerezovou ocel a sklo vyztužené sádrou.
 
Projekt stavby byl zahájen v roce 2009 a dokončen v roce 2013. Galaxy Soho se nachází v centru Pekingu ve čtvrti Dongcheng. Stavba má kosmický nádech a ještě nedávno bychom si takovou stavbu vybavili spíše ve filmu o budoucnosti.



 
ZDROJ+FOTO: dezeen.com
 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9