Nejoblíbenější místa na Taiwanu - část 1.

20:35 | 05.05.2013 Mei 3
I na Taiwanu se najde mnoho nádherných míst. Podívejme se spolu tedy postupně na některá z nich. Určitě se vám budou zamlouvat.
Pagody Drak a Tygr v Kaohsiungu
Pagody Drak a Tygr v Kaohsiungu FOTO: ?kuba! / flickr.com

Geopark Yehliu (野柳)

Skalnatý mys Yehliu na severovýchodním pobřeží je jedním z nejkrásnějších přírodních úkazů na Taiwanu. Místo je známé svými unikátními skalními útvary, které zformovaly vlny oceánu. V geoparku Yehliu jsou k vidění formace zvané hoodoos (smůly). Mnoho ze zdejších skalních útvarů se podobá různým objektům a mohou vám tak leccos připomínat. Nejslavnější je smůla zvaná “the Queen’s Head” (Hlava královny). Yehliu se nalézá v městečku Wanli, které je mezi Taipeí a Keelungem.

 FOTO: Andrea Hale / flickr.com​


Kaoshiung  (高雄)

Kaoshiung  leží v jihozápadní části Taiwanu. Je domovem nádherného umělého Lotosového jezera. To je oblíbenou turistickou destinací známou mnoha chrámy a velkou sochou Císaře Temného nebe, taoistického boha. Nejoblíbenějšími chrámy jsou Jarní a Podzimní pavilony, pagody Drak a Tygr a Konfuciánský chrám. Jak jeho název napovídá, Lotosové jezero je slavné díky mnoha růžovým lotosovým květům, které rostou na jeho okrajích. Na toto místo se dá snadno dostat vlakem z centra města Kaoshiung. Památky kolem jezera jsou ideálním místem na procházky.

FOTO: Douglas Sprott / flickr.com 


Taichung (臺中)

Taichung je živé město v srdci Taiwanu. Prohlédnout si zde můžete například prosklené botanické centrum nebo proslulé muzeum umění. Všude po městě najdete mnoho stánků s občerstvením a noční tržnice, z nichž nejznámější je FengJia. Za návštěvu stojí také chrám PaoChueh. Pokud vás město omrzí, můžete se pak vydat do hor, které chrání Taichung před tajfuny. K vidění jsou zde jezera a hospodářský život. Také zde najdete mnoho cyklostezek.

 FOTO: steve: they can't all be zingers!!! (primus) / flickr.com
 

ZDROJE: beautifulplacestovisit.com, tripadvisor.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9