Vaše oblíbené asijské restaurace, čajovny a místa pro setkávání

18:03 | 13.06.2014 Mei 25
Před časem jsme vás nechali hlasovat v dotazníku o nejoblíbenější asijské restaurace, Bubble Tea bary a také jsme se vás zeptali, na kterých místech se s ostatními milovníky asijské kultury scházíte nejčastěji. Zde jsou výsledky.
Asijské jídlo
Asijské jídlo FOTO: Shutterstock.com
Pojďme se podívat na vaše odpovědi k jednotlivým otázkám. Vybrali jsme pro vás vždy 5 restaurací nebo Bubble Tea barů s největším počtem hlasů.
 

Jaká je Vaše nejoblíbenější vietnamská restaurace v Praze?

Jako nejoblíbenější pražskou restauraci s vietnamskou kuchyní jste zvolili Remember, která sídlí v ulici Biskupská na Praze 1 a se stejným procentem hlasů, tedy 17,5, skončila také restaurace Pho Vietnam Tuan&Lan, která má pobočky na Praze 2 v ulicích Slavíkova a Anglická. S 15 % na třetím místě je pak rodinná restaurace Pho Family, kterou najdete kousek od Náměstí Míru v ulici Slezská. Na dalších místech se pak umístily restaurace Hanoi (12,5 %) a VietFood Point (7,5 %).
 

Jaká je Vaše nejoblíbenější vietnamská restaurace v jiném městě?

Z ostatních měst jste pak zvolili jako své oblíbené restaurace například plzeňského Zlatého draka, asijské bistro Přerovanka, které najdete v Přerově v Olomouckém kraji, nebo ostravské asijské bistro Ngochan. Z Ostravy zde byla zmiňována také restaurace Hanoi. V Plzni je pak oblíbenou vietnamskou restaurací Klatovská.


 

Jaká je Vaše nejoblíbenější korejská restaurace v Praze?

Zde s obrovským náskokem 60,47 % vede restaurace Mamy, kterou naleznete v ulici Benediktská na Starém městě. Na druhém místě se pak s 13,95 procenty umístila korejsko-japonská restaurace Tokyo u Kavalíra. Tu najdete v ulici Jaselská 10 kousek od metra Hradčanská. S 9,3 procenty hlasů se na třetím místě umístila karlínská restaurace Bibimbap, ul. Křižíkova. Další z restaurací, pro které jste nejvíce hlasovali, jsou pak Seoul Sushi (4,65 %) a Arirang (3,3 %).
 

Jaká je Vaše nejoblíbenější korejská restaurace v jiném městě?

Z našeho výzkumu je patrné, že mimo Prahu je velmi malé množství korejských restaurací, neboť nikdo z respondentů žádnou neuvedl. Podle našeho pátrání je korejských restaurantů mimo hlavní město ČR vážně minimum. Ve Frýdku-Místku najdeme korejskou restauraci Kimchi a v Ostravě Slunce a Sagu.
 

Jaká je Vaše nejoblíbenější čínská restaurace v Praze?

Mezi čínskými restauracemi, kterých je v Čechách patrně největší množství, bylo hlasování poměrně vyrovnané. Nejvyšší počet hlasů, 18,8 %, od našich uživatelů dostala čínská restaurace Huang He, která sídlí na adrese Kolbenova 1, Praha 9. Na druhém místě skončila restaurace Perly Asie z ulice Elišky Krásnohorské s 12,12 procenty a stejný počet hlasů dostala také restaurace Smaragdová zahrada, kterou najdeme kousek od Václavského náměstí v ulici Rytířská. Dalšími restauracemi, pro které jste hodně hlasovali, jsou Peking (6,06 %) a Hong Kong (6,06 %).
 

Jaká je Vaše nejoblíbenější čínská restaurace v jiném městě?

V Brně mají naši uživatelé rádi restaurace Mandarín a Zlatou misku. V Olomouci bistro Hong Kong a WOK a na Kladně restauraci Hai Ming.


 

Jaká je Vaše nejoblíbenější japonská restaurace v Praze?

Co se týče pražských japonských restaurací, nejvíce lidí zvolilo jako svou nejoblíbenější síť Sushi Time s 19,35 %. Na druhém místě je s 12,9 % Makakiko, jež najdete v patře Gurmán obchodního centra Palladium a taktéž v obchodním centru Nový Smíchov. S 9,68 % skončila restaurace Hanabi, která sídlí v  ulici Petrská na Praze 1. Se stejným počtem hlasů pak skončila Sushi Sakura, která má své pobočky v Dejvicích, v pasáži Černá růže a mimo Prahu také v Karlových Varech. Nakonec dostala několik hlasů také restaurace Miyabi (6,45 %).
 

Jaká je Vaše nejoblíbenější japonská restaurace v jiném městě?

V Olomouci patří mezi oblíbené restaurace našich uživatelů Sushi Miomi, v Brně Ebisu a Koishi.
 

Jaká je Vaše nejoblíbenější thajská restaurace v Praze?

Z thajských restaurací jsme vybrali trojici, kterou naši uživatelé volili nejvícekrát. Dokola se objevovaly názvy jako Modrý zub (Spálená 29), známá restaurace Yam Yam, která má pobočky na Vyšehradě hned u výlezu z metra a také v Dejvicích v ulici Mařákova a Siam Orchid sídlící v ulici Na Poříčí, Praha 1.
 

Jaká je Vaše nejoblíbenější thajská restaurace v jiném městě?

V jiných městech opět nebylo hlasováno pro žádnou restauraci. I když je jich mimo Prahu stejně jako korejských málo, nějaké se nám podařilo nalézt. V Brně v ulici Palackého najdeme restauraci PadThai. Třída Kapitána Jaroše je pak sídlem další brněnské laosko-thajské restaurace Sabaidy. V Ostravě najdeme thajskou kuchyni v Bamboo Restaurant & Bar v Hornopolní 42. V Olomouci nám thajské jídlo nabídnou v bistru Mango a v Taboo restaurant & Coctail baru. V Proletářské ulici najdeme thajskou restauraci dokonce také v Liberci. Jmenuje se Saiko.


 

Jakou značku Bubble Tea v ČR máte nejraději?

Nejoblíbenější sítí, která u nás prodává čajový nápoj s želatinovými kuličkami, se s obrovským náskokem 56,1 % stalo Tea One, které má své pobočky v pražské Sapě, na Václavském náměstí a v obchodním centru Palladium. Na druhém místě s 24,39 % hlasů skončilo Bubbleology. Jeho pobočky najdete na mnoha místech České republiky (Praha, Plzeň, České Budějovice, Pardubice, Jihlava, Hradec Králové, Plzeň, Modřice, Brno). S menším počtem hlasů se na třetí místo dostalo Tapi Tea, jehož pobočky najdete v Praze, Ostravě, Opavě a Liberci. Po 4,88 % hlasů pak dostali Bubblemania a Formosa Bubble Tea.
 

Nakonec jsme se vás zeptali, kde se nejčastěji scházíte s ostatními milovníky asijské kultury v Praze a dalších městech.

Pojďme se tedy nejprve podívat, kam nejraději chodíte v Praze. Více jak polovinu hlasů si v Praze vysloužila pobočka Tea One Bubble Tea na Václavské náměstí s 52,38 %. Druhým nejoblíbenějším místem, kde se rádi scházíte je s 28,57 % hlasů korejská restaurace Mamy. Na třetím místě se umístila poměrně nová asijská čajovna Tea Lounge sídlící na Žižkově. Vysloužila si od vás 16,67 % hlasů. Na dalším místě se umístila nedávno zaniklá čajovna Krulovo doupě. A 11, 90 % z vás se pak nejraději schází v restauracích vietnamské tržnice Sapa.


Mimo Prahu se pak rádi scházíte v Bubbleology Olympia Brno či v brněnské čajovně Chajovna. Obyvatelé Olomouce mají rádi čajovnu Assamica, nacházející se v centru města, Formosa Bubble Tea a čajovnu Wabi.




FOTO: AsianStyle - Tang Seng, Lee Hoang Photography, AsianStyle - Mei

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9