Kam byste měli rozhodně v Thajsku zavítat?

15:00 | 21.05.2014 Peťul_TripleS 1
Thajsko je zajímavou zemí, která má svým návštěvníkům určitě co nabídnout. Pokud plánujete cestu do Thajska nebo byste se rádi o něm něco dozvěděli, tak je tento článek jako ušitý pro vás. Připravte se na dech beroucí krásu této země.
Chiang Mai
Chiang Mai FOTO: touropia.com
Thajsko je koláží živých scén, které sestávají z rušných moderních měst přeplněných motorkami a tuk-tuks, budhistických chrámů, horských kmenů prodávající ruční práce, svěžích krajin posetými tradičními zemědelskémi vesnicemi, starověkých zřícenin a ohromujících pobřežích opepřených nádhernými plážemi a modrými lagunami. Takový podmanivý portrét vysvětluje, proč je Thajsko nejpopulárnějším místem pro návštěvníky v jihovýchodní Asii. Tento přehled nejlepších míst k navštěvě Thajska se zaměřuje na kulturní, historické a přírodní zajímavosti. Jste připraveni na krásu Thajska?

# 10 Chiang Rai



Chiang Rai je nejsevernějším městem v Thajsku. Slouží jako hlavní obchodní centrum Zlatého trojúhelníku, který sestává z hranic Thajska, Laosu a Myanmaru. Rušné město, které dokáže každému něco nabídnout, je často používáno jako základna pro výlety do okolí.

# 09 Pai



Pai je nyní vzkvétajícím městem v severním Thajsku a je součástí Mae Hong Son Loop táhnoucí se mezi Chiang Mai a Mae Hong Son. Známé pro své malebné údolí a uvolněnou atmosféru je město Pai oblíbenou destinací mezi turisty s batohy a turisty, kteří chtějí prozkoumat tuto oblast.

# 08 Sukhothai



Sukhothai je malým městem v severním Thajsku a oblíbenou turistickou destinací díky troskám starověkého města Sukhothai. Historické město Sukhothai bylo prvním hlavním městem Thajska, poté Siam, v průběhu 13. století. V dnešní době jsou architektonické struktury a památky starého města zachovány v rámci historického parku Sukhothai.

# 07 Phanom Rung



Sídlící na vyhaslé sopce v severovýchodním Thajsku, je Phanom Rung hinduistickým posvátným místem. Nacházející se v blízkosti vesnice Nan Rong byla tato svatyně postavena mezi 10. a 13. stoletím jako věnování hinduistickému bohu Šivovi. Tvořena z pískovce a lateritu byla svatyně Phanom Rung postavena, aby reprezentovala horu Kailash, posvátný domov Šivy.

# 06 Národní park Khao Sok



Považován za jednu z nejkrásnějších přírodních rezervací, je Národní park Khao Sok pokrytý lesy, vápencovými krasy, řekami a jezery nacházejícími se v jižním Thajsku. Park je domovem volně žijících zvířat jako jsou asijští sloni, muntžaci, divoká prasata, medvědi, malajští tapíři a různé druhy opic jako jsou gibonové, makakové vepří a langurové.

# 05 Ayuthaya



Založeno v roce 1350 se město Ayuthaya nachází v údolí řeky Chao Phraya v Thajsku. Sídlí na ostrově obklopeném třemi řekami spojujícími ostrov se zálivem Siamu. Král U Thung prohlásil město za hlavní město svého králoství Ayuthaya, lépe známé jako Siam. Kdysi prohlášené za nejnádhernější město na světě jsou ruiny Ayuthaya hlavním lákadlem pro návstěvníky Thajska. Je to jen 80 kilometrů severně od Bangkoku a také je to místo snadno dostupné vlakem, autobusem či autem.

# 04 Kanchanaburi



Nacházející se v západním Thajsku je Kanchanaburi nejlépe známý díky svému mostu přes řeku Kwathat, který je spojen s historickou Železnicí smrti v Barmě, kde zemřelo tisíce asijských dělníků a válečných zajatců během výstavby pod japonskou okupací v druhé světové válce.

# 03 Phuket



Pro své nádherné pláže, výbornou možnost potápění a množství luxusních lázní je Phuket jedním z oblíbených turistických míst v Thajsku. Nacházející se v jižním Thajsku je Phuket největším ostrovem země, jenž je spojený s pevninou pomocí dvou mostů. Z mnoha destinací na ostrově Phuket jsou pláže hlavním lákadlem se svým bílým pískem, modrými lagunami a vodními sporty. Patong Beach je nejoblíbenější pláží díky letoviskům, hotelům, obchodům, restauracím a rušnému nočnímu životu.

# 02 Chiang Mai



Oblopeno horami na severu Thajska je Chiang Mai vzkvétajícím městem často používaným jako základna turistů, kteří chtějí prozkoumat svěží krajinu, kmeny a zažít venkovní dobrodružství regionu. Přesto je samotné Chiang Mai velkým a kulturně významným městem, kde historická a moderní thajská architektura a tradice žijí vedle sebe.

# 01 Bangkok



Hlavním městem Thajska, a zdaleka největším městem v zemi, je Bangkok rušným městem sestávající z mrakodrapů, nádherných paláců, starobylých chrámů, třpitivých nočních klubů, rušných trhů a ulic lemovaných prodejci se suvenýry a lákavými jídly. Zatímco je město někdy popisováno jako betonová džungle přecpaná hlučnou dopravou a znečištěným ovzduším, má i svoji přírodní krásu, která je vidět ve scénických kanálech, zeleni a kvetoucích tropických rostlinách.


FOTO & ZDROJ: touropia.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9