TOP 10 turistických destinací na Taiwanu

14:30 | 27.12.2013 Peťul_TripleS 2
Plánujete cestu na Taiwan, ale nejste si zatím jisti, která místa navštívit? V tomto článku vám nabídneme seznam nejatraktivnějších turistických lokalit, které si při své poznávací cestě rozhodně nesmíte nechat ujít!
Taroko, Taiwan
Taroko, Taiwan FOTO: globespots.com
Taiwan je lemován Tichým oceánem na východě a Taiwanskou úžinou na západě. Nabízí turistům k prozkoumání nádherné hory, klidná jezera, krásné pláže, safírově zbarvené moře, chutná občerstvení a fantastické scenérie všeho druhu.

Takže už konec řečí a pojďme se vrhnout na naši TOP 10.

#10 Národní park Taroko (太鲁阁国家公园)



Nacházející se podél východního pobřeží Taiwanu zahrnuje Národní park Taroko části města Taichung, kraje Nantou a Hualien. Pojmenovaný po Taroko Gorge nabízí park stoupající vrcholy, strmé útesy, úžasná údolí, klokotající potoky a nádherné vodopády. Nejslavnější částí je Tunel devíti zatáček. Je to jediná pěší cesta, která vede k hlavní silnici a vyznačuje se jednou z nejdramatičtějších scenérií v celém údolí. Když je celý ostrov zahalený v letním teple, park Taroko je ideálním místem, abyste se zhluboka nadechli chladného vzduchu a užili si letní období v celé své kráse.

Vstupné: zdarma

Nejlepší doba na návštěvu: červenec a srpen

#09 Pamětní síň Sun Yat-sen (台北国父纪念馆)



Pamětní síň Sun Yat-sen, která se nachází v centru města Taipei, je památníkem věnovaným Dr. Sun Yat-senovi, předchůdci čínské revoluce. Síň zabírá 29,464 čtverečních metrů stavební plochy a zobrazuje příběh doktorova života a revoluci, kterou vedl. Architektura budovy byla inspirována strukturou čínského paláce a dokončena v roce 1972. V současné době se místo stalo multi-účelovým sociálním, vzdělávacím a kulturním centrem pro veřejnost, stejně jako i velký a krásný park.

Vstupné: zdarma

Nejlepší doba na návštěvu: po celý rok

#08 Ostrovy Penghu (澎湖列岛)



Ostrovy Penghu, také známé jako Pescadores, jsou soustroví v Taiwanské úžině mezi Taiwanem a Čínskou pevninou. Skládá se ze stovek malých ostrovů a ostrůvků, soustroví se rozkládá na ploše 141 km2. Díky svým modrým vodám, jasnému nebi, jemným bílým plážím a úchavtným scénickým místům je soustroví oblíbeným místem turistů. Na jaře a v létě ostrovy hostí několik skvělých ohňostrojových festivalů, zatímco na podzim a v zimě se mohou návštěvníci těšit na čerstvé lahodné mořské plody v sérii karnevalů mořských plodů. Při odchodu nezapomeňte navštívit některé místní obchody kvůli některým suvenýrům, které jsou vyrobené z místních barevných a nádherných korálů.

Vstupné: zdarma

Nejlepší doba na návštěvu: po celý rok

#07 Hora Yangming (阳明山)



Hora Yangming, která se nachází vysoko na severu Taiwanu, je velmi blízko centra Taipeie. Chlubí se sopečnými památkami, klidným údolím, různými rostlinami a horkými prameny. Je to největší hora a nejkrásnější přírodní oblast na celém ostrově. Hora může být rozdělena do dvou částí: přední park hory, také známý jako park Zhongzheng, představuje nádherně navržené mosty, elegantní pavilony a krásné květiny; zadní park hory, také známý jako park hory Yangming, je dobře známý pro své sopky, krátery jezer a horké prameny.

Vstupné: zdarma

Nejlepší doba na návštěvu: jaro a léto

#06 Národní park Kenting (垦丁公园)



Park byl založen 1. ledna 1984 a nachází se na Hengchun poloostrově kraje Pingtung. Park je také nejjižnějším parkem a jediný tropický ze všech taiwanských. Rozkládá se na ploše 333 km2, včetně 151 km2 půdy a 152 čtverečních kilometrů moře. Díky malebným horám, tropickému pralesu, úchvatným plážím a korálovým útesům láká park tisíce turistů jak z domova i ze zahraničí v každém ročním období.

Vstupné: NT$150 (32 jüanů = 107 Kč) pro dospělé; NT$75 (16 jüanů = 53 Kč) pro studenty

Nejlepší doba na návštěvu: po celý rok

#05 Ximending (西门町)



Ximending, jenž se nachází v západní části centra města Taipei, je jedním z nejoblíbenějších turistických míst mezi cestujícími. Je známý pro svoji rozmanitost v zábavě a aktivitách, které osloví velké množství mladých lidí. Blouděním podél pěší ulice Ximending zjistíte, co se vám líbí mezi širokým výběrem módního oblečení a příslušenství v čínském, japonském a západním stylu. Navíc jsou tu místní občerstvení, které si prostě nemůžete nechat ujít. Mezi nejznámější z nich patří omeleta z ústřic, dušená vepřová rýže, hovězí nudle, smažené buchty a bubble tea.

Vstupné: zdarma

Nejlepší doba na návštěvu: po celý rok

#04 Národní krajinná oblast Alishan (阿里山风景区)



Národní krajinná oblast Alishan stojící na Středním východě Taiwanu se táhne přes čtyři správní oblasti: Fanlu, Zhuqi, Meishan a Alishan. Krajinná oblast o celkové rozloze 41 520 ha se skládá z 18 kopců, z nichž nejvyšší je vrchol Tower Hill (asi 2663 metrů). Oblast nabízí pět významných pohledů, včetně nádherného východu slunce, mraků, masivního moře, posvátných stromů, voňavých květů třešní a jedinečného tvaru lesních železnic do Z. Kromě toho návštěva jednoho z místních domorodců Tsou vám poskytne nezapomenutelný zážitek pocitu exotické kultury.

Vstupné: Národní lesní rekreační areál Alishan: NT$200 (43 jüanů = 144 Kč) pro dospělé; NT$100 (22 jüanů = 73 Kč) pro studenty

Nejlepší doba na návštěvu: po celý rok

#03 Národní palácové muzeum Taipei (台北故宫博物院)



V zájmu ochrany četných cenných kulturních památek z druhé světové války byla velká sbírka vzácných plamátek z Národního palácového muzea v Pekingu vzata a odvlečena do Šanghaje, Nanjingu, Sichuanu a Taiwanu během let 1933 - 1965. V roce 1962 bylo Národní palácové muzem v Taipei konstruováno tak, aby se přizpůsobilo velké královské sbírce antických uměleckých pokladů. V současné době se muzeum stalo největším a nejkrásnějším muzeem Taiwanu se sbírkou čítající více jak 700 000 kusů, včetně bronzových, nefritových a porcelánových prací, kaligrafií, obrazů, mincí a řezbářských prací.

Vstupné: NT$160 (34 jüanů = 113 Kč) pro dospělé; NT$80 (17 jüanů = 57 Kč) pro studenty

Nejlepší doba na návštěvu: po celý rok

#02 Jezero Sun Moon Lake (日月潭)



Jako jediné přírodní jezero na Taiwanu se Sun Moon Lake nachází v kraji Nantou. Je rozděleno malým ostrovem Lalu. Východní část jezera je kulatá jako slunce a západní strana je ve tvaru půlměsíce. Krásné vysokohorské jezero je ctěno jako srdce Taiwanu a to nejen díky své centrální geografické poloze, ale také pro svoji roli domova pěti hlavních vodních elektráren, které dodávají elektřinu do zbytku ostrova stejně jako krev odesílaná ze srdce člověka putuje do ostatních orgánů.

Vstupné: (20 jüanů = 67 Kč) pro dospělé; (10 jüanů = 33 Kč) pro studenty

Nejlepší doba na návštěvu: květen, červen a říjen

#01 Taipei 101 (台北101)



Taipei 101, také známý jako finanční centrum Taipei, je 509 metrů vysoký mrakodrap o 101 patrech nacházející se v okrese Xinyi, Taipei. Po dokončení v roce 2004 byla budova největší na světě až do vybudování vysoké budovy Burj Khalifa v lednu 2010 se svými 828 metry. Jsou tu dva vysokorychlostní výtahy umístěné ve věži, které se pohybují rychlostí 16,83 m/s (55 stop/s) a dostanou návštěvníky až z pátého patra do 89. patra jen za 37 sekund. Po náročném celodenním výletě v Taipei je tato budova perfektním zakončením vaší cesty.

Vstupné: NT$400 (86 jüanů = 287 Kč)

Nejlepší doba na návštěvu: po celý rok

FOTO & ZDROJ: china.org.cn

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9