Nejoblíbenější místa v Thajsku – část 1.

14:00 | 11.06.2017 Mei 4
Thajsko je jednou z nejoblíbenějších turistických destinací v Asii. Podívejme se společně postupně na ta nejlepší místa k návštěvě v Thajsku. Tady jsou první 3.
Thajsko
Thajsko FOTO: Shutterstock.com
Jeho přírodní krásy a památky přitahují stále větší množství návštěvníků. Thajsko je mystická země, která zanechává celoživotní dojem na každého, kdo ho navštíví. Nabízí bohatou historii, úsměvy místních obyvatel, některé zajímavé vtípky a samozřejmě spoustu nezapomenutelných zážitků.
 
 

Bangkok

Bangkok je neklidná a chaotická metropole a je rozhodně nedílnou součástí výletu do Thajska. I když to není zrovna šálek čaje pro každého, toto město vyvolávající kulturní šok, město s mnoha neuvěřitelnými a zajímavými místy by bylo pošetilé si nechat ujít. Rozhodně byste se měli podívat na blyštící se krásu Grand Palace. Zajímavým místem je také Wat Arun, což je jedna z nejstarších a nejznámějších památek v Bangkoku. Nebo Wat Po, domov obrovského ležícího Buddhy. Pro ty odvážnější je tu ulice Khao San, bazary a průchody v čínské čtvrti a neslavný noční market Patpong, který se nachází v městské čtvrti červených luceren.

 FOTO: Shutterstock.com
 

Plovoucí obchody

Tyto plovoucí obchody na lodičkách lze nalézt na kanále Damneon Saduak. Je to jedna z hlavních turistických atrakcí. Návštěvníci tak mohou získat představu o tom, jak vypadalo v Thajsku obchodování před modernizací měst. Nakupování na těchto lodích je docela zábava. Region má také spousty vinic, ovocných sadů a prosperujících místních podniků, které jsou skvěle vidět při jízdě lodí po kanále při cestě na trh.

  FOTO: Shutterstock.com
 

Chiang Mai

Duchovní město Chiang Mai je mnohem klidnějším místem než Bangkok. Pokud chcete vidět to nejlepší z Thajska, je důležité toto místo navštívit. Místo je poseto chrámy, řemeslnými obchody, skvělými restauracemi a spoustou thajských masáží. Také jsou zde školy vaření. Město má uvolněnou a klidnou atmosféru. Mnoho cestujících říká, že Chiang Mai je jejich nejoblíbenější thajské město a když ho jednou navštívíte, zjistíte prý, proč je tak populární. Toto místo je položeno vysoko na severu v hornaté oblasti. Je tedy také dobrou základnou pro horské túry. Organizované výpravy tu nabízí skoro každý druhý obchod, takže není problém je sehnat. Mnoho návštěvníků Chiang Mei rádo zamíří také do nedalekého městečka Pai, jenž je nádhernou cestovní mekkou populárních umělců a hudebníků.

FOTO:  shapour bahrami / flickr.com
 

ZDROJ: globalgrasshopper.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9