TOP 7 turistických destinací v Bangkoku

17:01 | 13.01.2014 Peťul_TripleS 1
Bangkok se svojí populací více než 9 milionů obyvatel je jedním z největších měst na světě. V tomto článku můžete načerpat inspiraci pro budoucí výlet. Bangkok opravdu stojí za návštěvu!
Smaragdový Buddha
Smaragdový Buddha FOTO: munduslingua.com
Jeho velké dopravní zácpy, intenzivní teplo a neposlušný noční život nedává návštěvníkům zrovna vřelé přijetí. Ale první dojmy mohou být zavádějící. Je to jedno z nejvíce kosmopolitních měst v Asii s nádhernými chrámy a paláci, rozsáhlými kanály, pulsujícím nočním životem a skvělými nákupy. Každý návštěvník si tu určitě něco najde, proto tu máme pro vás inspiraci v podobě sedmi míst, které v Bangkoku stojí za návštěvu.


# 07 Khao San Road



Khao San Road je technicky vzato malá silnice nacházející se asi blok od řeky Chao Phraya. Khaosan se dá přeložit jako „rozemletá rýže“, což připomíná fakt, že v dřívějších dobách bylo v ulici hlavní bangkokské tržiště s rýží. Nicméně se v posledních 20 letech Khao San Road vyvinula do světově proslulé putyky s turisty. Nabízí se tu levné ubytování od nocleháren až po tříhvězdičkové hotely, bary, stánky s občerstvením, restaurace, obchody se smíšeným zbožím, internetové kavárny a cestovní kanceláře.


# 06 Bangkok Klongs



Klong je thajsky kanál. V historii je lidé používali pro dopravu a obchod a Bangkok si díky tomu vysloužil přezdívku „Benátky východu“. Dnes je většina těchto kanálů využívána jako ulice. Ale stále můžete navštívit turistickou verzi tradičního plovoucího trhu na Klong Damnoen Saduak v provincii Ratchaburi nebo si vzít loď přes centrum Bangkoku na Khlong Saen Saeb, díky čemuž se vyhnete městskému provozu.


# 05 Dům Jima Thompsona



Nechvalně známý CIA agent Jim Thompson se dostal do Thajska po druhé světové válce a postavil si tento dům ze šesti tradičních thajských domů. Stal se tu významným sběratelem jihovýchodního asijského umění. Dům Jima Thompsona se nachází naproti Bangkrua. Více o něm zde.


# 04 Wat Arun



Nacházející se na straně Thonburi řeky Chao Phraya je Wat Arun jednou z nejstarších a nejznámějších turistických atrakcí v Bangkoku. Chrám je architektonickou reprezentací hory Meru. Navzdory svému jménu je na Wat Arun nejlepší výhled ve večerních hodinách, kdy slunce za ním zapadá.


# 03 CentralWord



CentralWorld, otevřený v roce 1990, se dá označit jako střední třída nákupního centra. Dne 15. května 2010 byl také jednou z mnoha budov, které skončily v plamenech kvůli protivládním demonstrantům. Oheň tu zuřil po dobu dvou dnů a obchodní dům Zen se zhroutil v ohni. Po měsících oprav byl nákupní komplex otevřen 18. září se všemi svými 80% maloobchodními prostory otevřenými pro podnikání.


# 02 Chrám s ležícím Buddhou (Wat Pho)



Wat Pho je známý pro svoji obrovskou sochu ležícího Buddhy. Je to jeden z největších chrámů v Bangkoku a také jeden z nejstarších, byl totiž postaven skoro 200 let před tím, než se Bangkok stal hlavním městem Thajska. Wat Pho má tu poctu mít největší sochu ležícího Buddhy a největší počet Buddhů v Thajsku. Ležící socha pozlaceného Buddhy je 46 metrů dlouhá a 15 metrů vysoká a připomíná procházení Buddhy do Nirvány.


# 01 Grand Palace & Wat Prakeaw



Stavba Grand Palace začala vznikat v roce 1782, kdy bylo hlavní město Siamu, Thonburi, nahrazeno Bangkokem. Palác sloužil jako sídlo králů Thajska až do záhadné smrti krále Ananda Mahidola v roce 1946. Jeho bratr, král Bhumibol Adulyadej, který nastoupil po něm, se natrvalo přestěhoval do paláce Chitralada. Dnes je palác hlavní turistickou destinací v Bangkoku. Část paláce je zasvěcená královskému chrámu Wat Phra Kaew, nejposvátnějšímu chrámu v Thajsku a je domovem slavného Smaragdového Buddhy. Nefritovou sochu zdobí zlaté oblečení.


FOTO & ZDROJ: touropia.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9