Královský palác v Bangkoku – poznejte skvost Thajska

13:21 | 04.10.2017 Host 5
Poznávání bohaté historie Thajska si lze jen těžko představit bez návštěvy královského palácového komplexu v Bangkoku. Patří k nejvýznamnějším památkám v Thajsku a jeho návštěva by neměla chybět v itineráři žádného návštěvníka města.
Královský palác v Bangkoku
Královský palác v Bangkoku FOTO: exotickapriroda.cz
Thajsko má mezi exotickými destinacemi z jistého pohledu prominentní postavení a měl by ho navštívit každý, kdo miluje cestování do exotických zemí. Každoročně tuto zemi, jejíž oficiální název zní Thajské království, navštíví více než třicet milionů turistů. Jejich cílem je kromě romantických pláží, prvotřídních letovisek či divokosti hlavního města Bangkoku také bohatá historie regionu. Její poznávání si lze jen těžko představit bez návštěvy královského palácového komplexu v Bangkoku.
 

Nejnavštěvovanější památka Bangkoku

Bezmála dva kilometry dlouhá zeď odděluje od zbytku thajské metropole rozsáhlý komplex královského paláce nazývaného thajsky Pha Borom Ratcha Wang. Návštěva této památky – nejnavštěvovanější v celém Bangkoku – je pro každého, kdo chce poznat skutečnou historii Thajska, povinností.


 

Palác a jeho historie

Historie královského paláce se začala psát v roce 1782, kdy jeho stavbu nařídil král Ráma I, nejen jako svojí rezidenci, ale také jako místo uložení nejposvátnějšího předmětu celého Thajska – nefritové sošky Smaragdového Buddhy. Ta je uložena ve vnitřním chrámu Wat Phra Kaeo se střechami pokrytými zlatem.


 

Kontrola nejen bezpečnostní

Význam, který palác pro Thajce má, se nikterak nesnížil ani poté, co v roce 1946 došlo k přestěhování královské rodiny do nového sídla v paláci Chitralada. Významu paláce pro Thajskou kulturu odpovídá nejen přísná kontrola u vstupu do paláce ale i pravidla, která musí návštěvníci dodržovat. Trička s krátkým rukávem, krátké sukně či sandály jsou zde tabu. I při meditaci a tichém rozjímání v okolí chrámu Wat Phra Kaeo si je třeba dávat pozor na správný posed – dovolené jsou pouze zkřížené nohy, ty dopředu natažené by znamenaly vážně znesvěcení.
 
Královský palác v Bangkoku patří k nejvýznamnějším památkám v Thajsku a jeho návštěva by neměla chybět v itineráři žádného návštěvníka města. Láká-li i vás, poznávací zájezd do Thajska je tou pravou volbou! 

 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9