Nejoblíbenější místa v Thajsku – část 3.

14:00 | 21.06.2017 Mei 1
Je tu poslední trojice zajímavých a návštěvy hodných míst v ráji na zemi, Thajsku. Pojďte se podívat.
Pláž Railay
Pláž Railay FOTO: Tartarin2009 / flickr.com
Railay
 
Railay a okolí pobřeží v provincii Krabi na jihovýchodě Thajska je tropický ráj, který se vyznačuje robustními vápencovými útesy tyčícími se nad tyrkysové vody a bílý písek. Z této oblasti je také snadné podniknout výlet do nedalekého Phang Nga, kde je k vidění kultovní „James Bond skála“. Railay je krásná odlehlá pláž, průstupná pouze lodí. Tento fakt přitahuje mnoho turistů a nadšených horolezců. Oblast je také obklopena hustou vegetací a horami, což láká i pěší turisty. Pláž je unikátní, protože je zcela odříznuta od každodenního života a turisté zde zůstávají často déle, než bylo plánováno.

 FOTO: Clint / flickr.com
 
Koh Phi Phi
 
Malý idylický ostrov Koh Phi Phi je mnoha lidmi označován za ostrovní ráj. I když v současnosti už je plně zotaven z ničivého tsunami z roku 2009, ostrov trpí rychlým růstem turistického ruchu a to hlavně od vydání “The Beach” (v hlavní roli Leonardo DiCaprio). Ale ostrov dovede i nadále udržovat uvolněnou atmosféru, která činí turisty a rekreanty šťastnými. Mezi přednosti ostrova patří pohled na západ slunce a šnorchlováni v okolních krásných vodách.

 FOTO: Vyacheslav Argenberg / flickr.com​

Hin Daeng
 
Pokud máte rádi potápění, neměli byste si nechat ujít Hin Daeung. Toto místo se nachází v Andamanském moři. Doslovně to znamená Červená skála. O této oblasti se často říká, že je jedním z nejlepších míst k potápění v Thajsku, ne-li na světě. Plavat pod vodou mezi vrcholky, kymácejícími se koberci sasanky a barevnými korály je úžasný zážitek. Hemží se zde také mnoho volně žijících živočichů včetně obrovských hejn ryb – kulatých batfish, rejnoků, barakud a samostatně plujících si žraloků či párů. Milovníci zvířat by měli navštívit Boon Lottskou Sloní svatyni, která je v severním Thajsku. Toto místo založil britský cestovatel a je zde poskytováno útočiště zachráněným slonům. Vítají hosty i dobrovolníky. Zde je možnost vidět některé z nejšťastnějších slonů v Thajsku.

FOTO: whitecat sg / flickr.com 
 
ZDROJ: globalgrasshopper.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9