10 nejromantičtějších míst v Číně

16:52 | 01.05.2013 Mei 8
Protože je 1. máj, připravili jsme si pro vás článek, ve kterém se podíváme na 10 míst, která patří v Říši středu mezi ty nejromantičtější.
Vodopády v Jiuzhaigou
Vodopády v Jiuzhaigou FOTO: B_cool / flickr.com
Čína se může ze svých 9 600 000 kilometrů čtverečních pochlubit mnoha zajímavými místy, bohatými na přírodní zdroje a kulturní památky. Pokud byste někdy navštívili Čínu se svým protějškem, je tu nejméně 10 míst, která byste si neměli nechat ujít.


Zhuhai (珠海)

Zhuhai je město na jižním pobřeží provincie Guangdong. Nachází se v deltě Perlové řeky. Je jednou z předních čínských turistických destinací. Často je toto místo nazýváno jako Čínská riviéra. Město je charakteristické barevnými květy, čistým vzduchem, klidným bydlením a romantickými plážemi. Znakem tohoto romantického města je Lover Road (česky: Cesta zamilovaných). Je to velmi dlouhá cesta pro zamilované, kteří si chtějí povídat a být spolu tak dlouho, jak jen to je možné. Večerní procházku vám tu zpříjemní krásný měsíční svit.
FOTO:  xiquinhosilva / flickr.com


Xi Hu (西湖)

Západní jezero neboli Xi Hu je sladkovodní jezero nacházející se v historické části města Hangzhou, hlavního města provincie Zhejiang ve východní Číně. Jezero je rozděleno hrázemi Su Di, Bai Di a Yanggong Di. Kolem je mnoho chrámů, pagod, zahrad a umělých ostrůvků, mezi kterými se můžete svézt na lodičce. Toto místo ovlivnilo mnoho básníků a malířů a bylo jedním z nejdůležitějších inspiračních zdrojů pro čínské zahradní architekty. Vlivem bylo také pro zahradní úpravy v Koreji a Japonsku. Říká se, že se tu také odehrály nejkrásnější milostné příběhy.
FOTO:  maddie w / flickr.com


Jiuzhaigou (九寨溝)

Název Jiuzhaigou znamená doslova „Údolí devíti vesnic“. Tato přírodní rezervace a národní park se nachází v Sichuanu v jihozápadní Číně. Je součástí pohoří Min na okraji Tibetské národní plošiny. Jsou tu tři hlavní příkopy, které tvoří tvar Y. Doprava je tu nepohodlná, a proto je toto místo skoro odlehlé. Jiuzhaigou je známé díky svým mnohoposchoďovým vodopádům, jezerům a barevným a zasněženým vrcholkům.
FOTO:  B_cool / flickr.com


Ostrov Wuzhizhou (蜈支洲)

Tento ostrov se nachází u pobřeží provincie Hainan. Vyskytuje se tu více jak 2 700 rostlinných druhů, včetně exotických květin a stromů, jako například Alsophila spinulosa a Dracaena draco, které jsou prý nejstaršími druhy rostlin na světě. Vody kolem ostrova jsou plné tropických ryb a mořských ježků.
FOTO:  DvYang / flickr.com


Hora Emei (峨嵋山)

Emei je hora v Sichuanu. Emei znamená „vznešená“ nebo „vysoká“. Můžete tu spatřit 4 divy -  moře mraků, východ slunce, Buddhovo světlo a svaté světlo. Pro zamilované je toto místo vhodné zejména kvůli Tongxinsu, zámkům. Na vrcholu hory je prkenná cesta, podél které jsou pověšeny zámky se jmény milenců. Říká se, že po upevnění zámku a hození klíče do propasti se už milenci nikdy od sebe neodloučí.
 
FOTO: wikimedia.org


Yangshuo (陽朔縣)

Yangshuo je kraj v Guilin v provincii Guangxi. Toto místo je obklopeno vrcholky hor, které po jedné straně obepínají řeku Li. Z nedalekého Guilin se sem dá dostat snadno autobusem nebo lodní dopravou. V současné době je toto místo letoviskem pro tuzemské i zahraniční cestující. Na své si tu přijdou zejména horolezci. Na skalách v Yangshuo není o místa pro lezení nouze. Nejslavnější z těchto skal je Moon Hill (Měsíční vrch). Dalšími útesy jsou například Low Mountain (Nízké hory), Twin Gates (Dvojitá brána), Baby Frog (Žabí dítě), The Egg (Vejce), Bamboo Grove (Bambusový háj) a Wine Bottle Cliff (Útes lahve od vína).

FOTO: wikimedia.org

Jade Dragon Snow Mountain (玉龍雪山)

Jade Dragon Snow Mountain (česky: Sněžné hory nefritového draka) je horský masiv u Lijiang v provincii Yunnan v jihozápadní Číně. Pohled na masiv od zahrad Heilong Tan (česky: Kaluž černého draka) v Lijiang je známý jako jeden z nejkrásnějších pohledů v Číně. Toto místo jste už mohli vidět také v 18. epizodě americké reality show The Amazing Race (u nás: Amazing Race - O milion kolem světa).
 
FOTO:  Chi sin Gweilo / flickr.com


Vodní jeskyně Benxi (辽宁本溪水洞)

Benxi Shuidong je národní park, kde se nacházejí vodní jeskyně. Nachází se v provincii Liaoning. Ve vodní jeskyni je k vidění mnoho stalaktitů a stalagmitů, které září všemi barvami. Jeskyně je tvořena více jak 5 milionů let. Dramatické krápníky jsou k vidění v zářivé žluté, zelené a červené barvě. Hlavní částí jsou dnes „suchá jeskyně“ a „vodní jeskyně“. V Benxi je nejdelší podzemní řeka na světě. Měří 5,8 km, ale pouze do 2,8 km se dostanete lodí. Jen 300 metrů je otevřeno pro veřejnost. Teplota v jeskyni je celoročně kolem 12 stupňů.
FOTO:  Paul Hickman / flickr.com


Vodopády Hukou (壺口瀑布)

Hukou (česky: baňka) je největším vodopádem na Žluté řece a druhým největším v Číně (po Huangguoshu). Nachází se na křižovatce provincií Shanxi a Shaanxi. Je 30 metrů široký a 20 metrů vysoký. Od května do října je povodňová sezóna, což je nejlepší doba k návštěvě tohoto místa, kde jsou k vidění velkolepé scenérie. Přímo pod vodopádem je zářící kámen zvaný guishi (鬼石). Ten se, v závislosti na hladině vody, pohybuje nahoru a dolů. Bez ohledu na to, kolik je zrovna vody, stále je viditelný.
FOTO:  momo / flickr.com


Tibet (藏區)

Tibet, tradiční vlast tibetského lidu, se nachází severovýchodně od Himalájí. Nechápete, proč chce tolik lidí uspořádat svatební obřad právě v Tibetu a nemusí věřit představě, že každý člověk by měl být alespoň jednou za život v Tibetu? Pokud uvidíte toto romantické místo s nádherným čistým jezerem a jasným nebem, pochopíte, proč. Snad jen ten, kdo má dětinskou a čistou mysl, může opravdu pochopit podstatu lásky.

FOTO: shutterstock.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9