TOP 10 romantických měst Číny

20:00 | 06.09.2014 Peťul_TripleS 4
Mít život plný romantiky je snem každého z nás. Ale kam za romantikou v Číně? Začátkem tohoto roku vydali Amazon China žebříček nejromantičtějších měst v Číně. Pojďme se na ně podívat!
řeka Liaohe
řeka Liaohe FOTO: viralnova.com
Výsledky ukazují, že jižní Čína je mnohem romantičtější než její severní protějšek. Menší města Číny jsou mnohem více naplněny vášní než ta velká města. Mezi TOP třicítkou je 60 % měst na jihu.

V tradičním pojetí se více kulturních aktivit a romantických událostí děje ve velkých městech, ale statistiky ukazují, že menší města jsou ve skutečnosti romantičtější srdci i mysli. Mezi TOP desítkou má 80 % populaci mezi 6 a 8 miliony a žádné nepřesahuje 10 milionů. Obyvatelé tam žijí méně stresující život a mají více času na to, aby si užívali život.

Peking, politické a kulturní centrum Číny, Šanghaj, široce považována za romantické město, a Guangzhou, místo pro užívání života, dopadli špatně v tomto žebříčku a umístili se na 13., 19. a 22. místě.

Žebříček je založený na prodeji knih, e-knih a CD s tématikou lásky, svatby a romantiky z minulého roku.

# 10 Dalian, provincie Liaoning (辽宁大连)



Nachází se v nejjižnější části provincie Liaoning, přímo na poloostrově oddělující Bohai a Žluté moře. Dalian je jedno z nejživějších a nejmodernějších měst Číny. Se svým čistým ovzduším, překrásnými plážemi a příjemnými letními teplotami je Dalian ideální destinací pro ty, kteří chtějí uniknout letnímu teplu, provozu a shonu v metropolích jako v Pekingu a Šanghaji.

# 09 Shenyang, provincie Liaoning (辽宁沈阳)



Shenyang je hlavním a největším městem provincie Liaoning, stejně jako největším městem v severovýchodní Číně v počtu obyvatel. Jako jedno z nejdůležitějších průmyslových center v zemi slouží Shenyang jako dopravní a obchodní centrum a tvoří atraktivní prostor pro investice. Je to slavné a kulturní město. Také je rodištěm rané kultury v povodí řeky Liaohe.

# 08 Chengdu, provincie Sichuan (四川成都)



Chengdu, hlavní město provincie Sichuan na jihozápadě Číny, je historické město stejně jako obchodní centrum s historií sahající až do roku 611 před Kristem. Může se chlubit velkým množstvím přírodních a kulturních památek kulturního dědictví. Město představuje jedno z nejdůležitějších center taoismu, nachází se tu nejstarší existující zavlažovací projekt na světě a je velkým místem výskytu pand velkých. Je obyvatelným městem díky svému mírnému klimatu a bohatým zdrojům. Známé pro svoji horkou a pikantní kuchyni bylo město pojmenováno Unescem jako Městem Gastronomie roku 2010. Město je také dobře známé pro své chutné pochoutky a pomalé tempo života.

# 07 Chongqing (重庆)



Jako hlavní město v jihozápadní Číně je Chongqing známé pro svoji dlouho historii, nádhernou scenerii a pikantní přesto chutnou místní kuchyni. I když zůstanete v samotném městě, bude to pro vás nezapomenutelný zážitek. Dáte si čaj, budete se radovat z místního jídla, popovídáte si s místními, projdete se starobylými ulicemi nebo se jen budete poflakovat po unikátním městě Chongqing. Všechno to se nám zdá hodně romantické, co vy na to?

# 06 Kunming, provincie Yunnan (云南昆明)



Hlavní město provincie Yunnan, Kunming, je známé jako město věčného jara pro příjemné celoroční jarní podnebí. Město má velkou etnickou menšinu obyvatelstva, což poskytuje pestrou a poněkud exotickou kulturní atmosféru menšiny. S historií trvající více než 2 400 let je zde celá řada atrakcí, které musíte vidět. Široká škála historické a přírodní krásy dává místu a jeho obyvatelům skutečně vrozený romantický charakter.

# 05 Wuxi, provincie Jiangsu (江苏无锡)



Wuxi je druhým největším městem provincie Jiangsu. Rozděleno na polovinu jezerem Taihu, druhým největším sladkovodním jezerem Číny, je Wuxi známé jako „perla na jezeru Taihu“. Wuxi bylo jedno ze čtyř hlavních rýžových trhů v dřívějších dobách a nyní se stalo plnohodnotným moderním městem. Lidé ve městě jsou zvlášť známí pro svoji laskavost.

# 04 Changsha, provincie Hunan (湖南长沙)



Changsha, hlavní město provincie Hunan, se nachází na dolním toku řeky Xiang, pramenu řeky Yangtze. Jedná se o jedno z nejznámějších historických a kulturních měst v Číně, které se může chlubit historií dlouhou více než 3 000 let. Město je dnes významným vnitrozemským přístavem, ale i obchodním a průmyslovým centrem. Díky jeho pomalejšímu tempu života a menšímu celkovému tlaku si ho lidé zamilovávají z okolních oblastí. Je to údajně známé město s překrásnou přírodou a bohatou zábavou.

# 03 Dongguan, provincie Guangdong (广东东莞)



Jako významné průmyslové město nacházející se v deltě Perlové řeky je Dongguan výrobním centrem elektroniky a komunikačních zařízení. Vlastní továrny mnoha mezinárodních společností jako Samsung Electronics a Nokia. Rychlý hospodářský rozvoj přináší městu více čerstvé kultury a myšlenek, které živé romantické pojetí mladých lidí.

# 02 Ningbo, provincie Zhejiang (浙江宁波)



Ningbo je přístavní město v severovýchodní části provincie Zhejiang. Leží na jihu Huangzhou Bay s výhledem k východu na Východočínské moře. Je to jedno z nejznámějších historických a kulturních měst v Číně s historií sahající až ke kultuře Hemudu roku 4 800 před Kristem. Ningbo bylo známé jako obchodní město na Hedvábné stezce nejméně před 2 000 lety a nyní je jedno ze tří hlavních obchodních center v Zhejiang. Otevřený charakter lidí žijících v tomto přístavním městě je dělá celkem romantické.

# 01 Foshan, provincie Guangdong (广东佛山)



Foshan se nachází v centrální provincii Guangdong s leží na křižovatce jižní a jihovýchodní Asie, kde je hospodářský rozvoj prosperující. Vitalita města a jeho místní kultura obdařuje místní lidi romantickou povahou.

Navštívili jste už některé z výše zmíněných měst nebo vás některé město tak zaujalo, že se tam někdy podíváte? Podělte se s námi o vaše názory v komentářích.


FOTO: china.rog.cn, city.sapporo.jp, businessweek.com, dongguantoday.com, skyscrapercity.com
ZDROJ: china.org.cn

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9