KLDR uvedla raketové vojsko a dělostřelectvo do nejvyšší bojové pohotovosti!

16:08 | 28.03.2013 MellyJone 22
Severokorejská armáda dne 26. března varovala, že její raketové a dělostřelecké jednotky jsou v nejvyšší bojové pohotovosti.
KLDR
KLDR FOTO: tn.nova.cz
Severní Korea je prý plně připravena na zásah USA, Havaje a základny na Guamu. Oficiální severokorejská agentura KCNA to oznámila jasně. "Od tohoto okamžiku bude vrchní velení korejské lidové armády uvádět do bojové pohotovosti číslo jedna všechny polní dělostřelecké jednotky včetně dalekonosných děl a strategických raketových jednotek, které zacílí všechny nepřátelské objekty na amerických útočných základnách na americké pevnině, na Havaji a na Guamu."



Jedná se o několikátou hrozbu Jižní Koreji a Spojeným státům kvůli schválení sankcí, postihujících severokorejský raketový program a dovoz luxusního zboží do země.



Oznámení přišlo k datu jihokorejského třetího výročí potopení válečné lodi, kdy zemřelo 46 námořníků. Soul tvrdí, že plavidlo zasáhlo severokorejské torpédo, ovšem Pchjongjang nepolevuje v názoru, že s událostí neměl nic společného.



Soul v úterý prohlásil, že nezaznamenal žádnou podezřelou vojenskou aktivitu a jeho představitelé analyzují varování ze severu. Tvrdí, že přímý útok je opravdu velmi nepravděpodobný, zejména během společných americko-jihokorejských manévrů, které skončí až 30. dubna. Je však podezření, že provokace se mohou spustit hned poté.


ZDROJ: blisty.cz,
            tn.nova.cz

FOTO: voanews.com,
           novinky.cz
           manchetedigital.com.br

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9