Severní Korea nakázala diplomatům prodej drog

14:00 | 29.03.2013 MellyJone 8
Jihokorejská média před pár dny přišla s informací, že vláda Severní Koreje své zahraniční diplomaty pověřila prodejem drog.
drogy
drogy FOTO: digitaltrends.com
Tento pro nás šokující a nepochopitelný krok byl učiněn hned z několika důvodů.  Například má prokázat oddanost diplomatů komunistickému režimu.

Jelikož je Severní Korea od ostatních států ekonomicky izolovaná, rozhodně je jeho účelem přisypat nemalé množství financí do státní pokladny. Pokyn zněl jasně: "Drogy prodejte na ulici a vydělejte alespoň 300 tisíc dolarů (cca 6 milionů korun)". Ačkoliv se zdá zvláštní, že by se tyto látky daly prodat na místě, kde lidé skomírají hlady, skutečně je tomu tak. Místní obyvatelé se téměř nemají jak dostat k základním lékům, proto jim nezbývá než se přiklonit k této podstatně dostupnější metodě. Když také započítáme fakt, že velvyslanectví působí v nespočtu cizích zemí, pak zisk z pouhého jednoho státu může být až 3 miliony dolarů (v přepočtu zhruba 60 milionů korun).



KLDR je známá jako velmi chudá země, kde lidé žijí v bídě, hraničící se smrtí. Co tedy finance polyká? Pravděpodobně jejich velkou část pohltí náklady na zajištění Kim Čong Unovi života v absolutním přepychu a luxusu.



Severní Korea je vyhlášená produkcí státem vyráběných drog, především metamfetaminu, který posléze pašovala do Číny a vydělala si tím ročně až 200 milionů dolarů (asi 6 miliard korun). Nyní je logické, že tato situace vyústila v "oficiální obchod".


ZDROJ: mfdnes
FOTO: monkeetime.com, g.denik.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9