Dvě země, jedna vlajka!

15:00 | 23.01.2018 DEADiX 4
Korejská lidově demokratická republika a Korejská republika se dohodly na společné účasti na letošních zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu.
Tři nejdůležitější aktéři...
Tři nejdůležitější aktéři... FOTO: bbc.com
Dne 20. ledna 2018 se obě země spolu s předsedou Mezinárodního olympijského výboru dohodly a po několikadenním jednání dospěly k závěru. Slavnostní zahajovací pochod povedou obě země pod jednou vlajkou. Naposledy se tak stalo na olympiádě v Turíně před 12 lety. Je to snad náznak lepších zítřků na Korejském poloostrově?

Kromě zahajovacích ceremoniálů se společně budou účastnit i turnaje ženského ledního hokeje. Tým bude veden jihokorejským trenérem, avšak podmínkou je mít v týmu minimálně tři severokorejské hráčky. KLDR se dále plánuje účastnit ještě alpského lyžování, krasobruslení, rychlobruslení na krátké dráze a běhu na lyžích. Celkem se těchto pěti sportů zúčastní 22 severokorejských sportovců. Celková delegace však počítá s 550 osobami.

Tato dohoda je určitě důležitou změnou v přístupu obou států, protože se vztahy mezi oběma zeměmi v poslední době přibližovaly k bodu mrazu. Nakonec přeci jen olympijský duch zvítězil. Nechme ale už diplomacii a politiku stranou a pojďme si užít tento sportovní svátek. Já si osobně myslím, že se během těchto olympijských her máme na co těšit. Zahájení proběhne už za pár týdnů, konkrétně 9. února!

ZDROJ: bbc.com, facebook.com/OlympicChannel
 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9