Klavírní dům v Huainan v Číně

17:30 | 20.03.2013 Erik 8
Tento velmi zajímavý a netradiční dům sloužící jednak jako koncertní síň a zároveň jako zkušebna, se nachází v odpočinkové zóně města Huainan v provincii Anhui.
Klavírní dům
Klavírní dům FOTO: moimoiis.multiply.com
Budova je složena ze dvou částí – hlavní má podobu klavírního křídla připraveného ke hře, ta vedlejší je v podobě průhledných houslí opřených o bok křídla. Vchod je v dolní části houslí odkud vedou schody do vstupní haly v boku klavíru. Při pohledu zvenčí se téměř zdá, jako by se člověk stoupající po těchto schodech vznášel vzduchem. V noci je silueta budovy zvýrazněna neonovým osvětlením.



Klavírní dům byl vybudován firmou Huainan Fangkai Decoration Project Co. podle návrhu studentů architektury z University of Technology v Hefei pro všechny místní hudební nadšence a studenty klasické hudby ( jejichž hlavní univerzitní budova stojí opodál ). Stavba byla financována místní samosprávou a má kromě jiného pomoci přitáhnout pozornost developerů k novým městským čtvrtím. Z tohoto důvodu je také ve vstupní hale vystaveno několik městských modelů a budoucích projektů.

A jak by se vám líbilo mít studovnu nebo zkušebnu v podobném nevšedním duchu ?






ZDROJ : cubeme.com
FOTO : awonders.com
FOTO : cubeme.com
FOTO : cubeme.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9