Korejské kavárny - The Cottage

15:00 | 27.06.2017 MinYeon 18
Ať už se chystáte do Koreje a hledáte nějaký tip, nebo jste jen fanoušky útulných kaváren, neměli byste si tento článek nechat ujít!
The Cottage
The Cottage FOTO: asianstyle.cz - MinYeon
UPOZORNĚNÍ: Kavárna již byla uzavřena.

adresa: 333-29 Seogyo-dong, Mapo-gu, Soul, Jižní Korea
otevírací doba: pondělí-pátek - 11:00 - 23:30
                            víkend - 11:00 - 1:00

Tato kavárna se skrývá v uličkách Hongdae, což je část Soulu, která je velmi populární především mezi mladými páry. Ale nebojte, pokud do kavárny vyrazíte s kamarády, nikdo na vás divně zírat nebude.

My jsme sice chvíli bloudili, než jsme The Cottage objevili, ale bloudění rozhodně stálo za to!

 

Díky svému interiéru je kavárna velmi populární mezi evropskými turisty a jako jeden z nich mohu jen potvrdit, že je toto místečko opravdu velmi útulné. Vnitřní výzdoba je inspirována evropskými styly, ale původní inspirace pochází z trochu jiného soudku. Pokud si vzpomínáte na film Hobit, možná se vám vybaví podobně laděné domečky. A právě ty má tato kavárna za vzor. Kulaté vchodové dveře zarazí většinu nově příchozích, kteří se zmateně rozhlíží a přemýšlí, jestli se tudy dá doopravdy dostat dovnitř.

  

Ptáte se, jaké dobroty si tu můžete objednat? Já jsem vyzkoušela choco-monkey shake, který mohu jen a jen doporučit! Pod tímto názvem se skrývá osvěžující koktejl z tmavé čokolády, banánů a espressa a i když kávu samotnou vůbec nemusím, čokoláda a banán kávovou chuť skvěle vyvážily.
초코몽키쉐이크 - 8,500 W (cca 150 Kč)

Druhým otestovaným nápojem bylo speciální latté se zeleným čajem. Ať zní tato kombinace sebebláznivěji, chuť to byla rozhodně zajímavá. Pod vrstvou šlehačky a dvou druhů čokolády se schovávalo překvapení v podobě zeleného čaje. Ten svou mírně nahořklou chutí dodával celému tomuto nápoji velmi zajímavý nádech a rozhodně stojí za vyzkoušení.
그린보우라떼 - 6,000 W (cca 105 Kč)

 

Vrcholem vší dokonalosti je ale až toast Vulcano. Když jsem viděla tento název v menu, naivně jsem očekávala toast s džemem, ovocem a šlehačkou hezky v českém stylu. Toast v Koreji ale vypadá a chutná trochu jinak. Když se přede mnou objevila toastová hora se špičkou z ovoce, zmrzliny a šlehačky zalitá vrstvou čokolády, bylo mi skoro až líto ji sníst. Byli jsme na tento toast dva a já osobně jsem byla přecpaná i z té půlky. Nic lepšího jsem zatím v Koreji nejedla! Ale přiznávám, že osobně jsem nejspíš až přespříliš zatížena na ovoce a sladké. Každopádně, i když se vám možná tato dobrota bude zdát moc drahá, milovníci sladkého by si tento toast neměli nechat ujít. A zasytí na několik dlouhých hodin!
볼케이노 토스트 - 13,800 W (cca 240 Kč)

Celkově jsem byla z této kavárny opravdu nadšená a nemůžu se dočkat, až se tam vrátím a znovu se přecpu tím úžasným toastem. Všechno bylo opravdu výborné a krásně nazdobené. Cenově se možná může zdát tato kavárna dost přemrštěná, ale v porovnání s ostatními kavárnami tu jsou ceny vcelku přiměřené. Takže jednoznačně doporučuji!

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9