Castle Praha - česká restaurace v Soulu

15:00 | 06.07.2017 MinYeon 54
Většina Čechů ví o této restauraci v hlavním městě Jižní Koreje. Je toto místo opravdu malým českým rájem v jihovýchodní Asii?
Castle Praha
Castle Praha FOTO: culturemmag.com
Do této restaurace jsem se chtěla za každou cenu podívat a po dlouhých měsících bez pořádného českého jídla jsem už nezvládla odolávat a vydala se do Hongdae, kde tato restaurace stojí. Restaurace je proslavená tím, že zvenku vypadá jako zmenšený Pražský orloj a i interiér restaurace je v českém stylu. Uvnitř se mísí prostředí typické české hospody a středověkého hradu. Kromě rytířského brnění jsou v obou patrech restaurace k vidění různé historické znaky, dále dřevěné loutky a lahve vína. I když můžete mít na první pohled pocit, že vstupujete do útulné české hospůdky, místní štamgasti se od typických českých návštěvníků hospod dost liší. Tato restaurace je považována za jednu z těch luxusnějších, čemuž odpovídá jak umístění restaurace, tak bohužel i ceny.

  

Už před vchodem do restaurace se můžete pokochat jídelním lístkem. Kochat se ovšem můžete jen do té doby, než si začnete přepočítávat korejské wony na naše české koruny. Jen půllitr "Plzně" vás totiž vyjde přibližně na 140 korun.

Co se týče kuchyně, je výběr opravdu široký. Kromě českých jídel si zde můžete dopřát i pizzu či mořské plody. Bohužel nabídka českých jídel není moc bohatá. Vybrat si můžete například guláš, přírodní řízky s houbovou omáčkou, přírodní řízky bez omáčky či vepřové koleno. Opět se ale nedá nezmínit ceny. My jsme si objednali přírodní řízky s houbovou omáčkou a guláš s chlebem. Jedna porce řízků vyšla přibližně na 400 korun a guláš nás vyšel na 530 korun. Pokud byste si náhodou chtěli objednat krokety či nějakou jinou přílohu, připravte si dalších 260 korun.

 

Určitě jste zvědaví, jak naše česká kuchyně v korejském prostředí chutnala. Až do teď bylo vše (kromě cen) skvělé, ale jídlo jako takové mě upřímně zklamalo. Mnoho Korejců říká, že korejské restaurace v Praze se s těmi pravými korejskými nedají srovnávat. Tento pocit jsem nikdy moc neměla, ale musím říct, že jsem ohledně té naší kuchyně dospěla k úplně stejnému závěru. Přírodní řízky s houbovou omáčkou byly opravdu přírodní a ani přítomnost hub se nedala zpochybnit. Chuť byla skvělá, ale omáčka mi bohužel žádné české jídlo nepřipomínala. Guláš mi sice nějaké to české jídlo připomínal, ale rozhodně to nebyl guláš.

Byla jsem z toho rozpačitá. Nedá se říct, že by jídlo nebylo dobré, nedá se říct, že by ho bylo málo, jen to prostě nebylo české jídlo tak, jak ho znám.



Pokud tedy máte několik přebytečných stovek, není od věci dopřát si oběd či večeři v tomto příjemném prostředí. Je svým způsobem vtipné vidět v "české hospodě" tak slavnostně oblečené a evidentně ne zrovna chudé zákazníky. Luxusnímu prostředí samozřejmě odpovídá i obsluha, což je pro českého návštěvníka asi přeci jen poměrně zajímavý kontrast. Sama jsem slyšela, že české jídlo v Castle Praha nechutná jako to naše české, ale potřebovala jsem se přesvědčit na vlastní kůži. A musím souhlasit.

Prostředí, množství a vlastně i chuť jídla byly skvělé - chuti se dá vytknout jen to, že Čechům asi nebude připomínat to, co by měla. Bohužel právě toto a ceny v této restauraci jsou mínusem Castle Praha. Byla to příjemná zkušenost, ale 100% doporučit návštěvu této restaurace bohužel nemohu.


FOTO: asianstyle.cz - MinYeon

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9