V Soulu mají ovčí kavárnu

17:07 | 19.03.2018 Eunka 4
Máte rádi dobrou kávu, lahodné zákusky a něžné chundelaté ovečky? V tom případě by se vám jistě líbilo v Thanks Nature Cafe v Soulu. 
Ovce z Thanks Nature Cafe
Ovce z Thanks Nature Cafe FOTO: facebook.com/TNcafe/
Kdo by odolal rozkošným ovečkám a dobrému kafíčku. Pokud chcete prožít pěkné odpoledne a užít si i trochu nefalšované přírody, navštivte kavárnu Thanks Nature Cafe, kterou najdete nedaleko univerzity Hongik v Hongdae v Soulu. Tuto kavárnu vlastní sympatický Lee Kwang Ho, který ji otevřel v roce 2011.

V kavárně vždy pobývají dvě ovečky, přivezené z farmy, která se nachází v Daegwallyeongu v provincii Gangwon. Na této farmě jsou ovečky chovány jako domácí mazlíčci, takže nikdy nekončí někde v konzervách. Mohou se vesele pást na pastvinách a střídat v kavárně. Dvě určité ovce jsou totiž v Thanks Nature Cafe pokaždé pouze rok, aby nebyly příliš vystresované z kontaktu se zákazníky. V současné době tam na vás čekají ovečka Sugar a beránek Honey. V minulosti tu návštěvníci mohli potkat Milky a Lily nebo je mohli okouzlit Bocksil a Mongsil.

 

Co pěkného můžete v kavárně zažít a ochutnat? V první řadě se můžete skamarádit s ovečkami a pak si můžete dát lahodné vafle, latte nebo tradiční patbingsu. V celém objektu je také dost plyšových a keramických ovcí na ozdobu. Ovečky jsou samozřejmě od jídelní části odděleny, tak se nemusíte bát, že by vám třeba upíjely čaj, okusovaly zákusky nebo vám sázely bobky na židli.

V kavárně je dostupná Wi-Fi, tudíž můžete ovce i lahůdky ihned házet na instagram. Určitě je co fotit. Pokud se ale bojíte, že se chundelatá zvířatka mají v kavárně špatně, nemusíte si dělat starosti. Majitel přiznal, že ovce mají vždy čistou ohrádku a nechybí jim voda ani čerstvé krmivo. Nakrmit je ostatně můžete i vy. Hlazení též neodmítnou. 

 

Proč vlastně Lee Kwang Ho ovčí kavárnu zřídil? Na tuto otázku odpověděl: "V Hongdae je mnoho kaváren. Já jsem chtěl vybudovat něco odlišného. Přál jsem si, aby lidé našli trochu přírody uprostřed města." 

Nezapomeňte sledovat Thanks Nature Cafe na facebooku. Je tam i rozsáhlá fotogalerie.


ZDROJ: danielfooddiary.com, koreaherald.com/Rumy Doo, inhabitat.com
FOTO: facebook.com/TNcafe

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9