Móda z ulic Harajuku I.

21:23 | 24.02.2013 Saki 6
Na konci každého týdne se poohlédneme za pár módními kousky, které byly v daném týdnu k zahlédnutí v tokijských ulicích Harajuku a nejen tam. Sem tam zavítáme i do Shibuyi či Shinjuku. Dneškem zde máme první část, užijte si ji.
Harajuku Fashion Walk
Harajuku Fashion Walk FOTO: tokyofashion.com
Co to harajuku je?

Harajuku je název pro oblast kolem nádraží Harajuku na Yamanote Line okrsku Shibuya v Tokiu, Japonsko. Každou neděli mladí lidé oblečení v různých stylech, včetně gothic lolita, visual kei, decora či cosplayeři, tráví den v Harajuku společnosti. Módní styly těchto mladých lidí jen zřídka odpovídají jednomu konkrétnímu stylu a jsou obvykle sestaveny z mnoha různých stylů. Většina mladých lidí se shromažďuje na mostě Jingu, což je most pro pěší, který spojuje Harajuku se sousední oblastí Shrine Meiji.

Harajuku je také hlavní město světa módy, proslulé svou jedinečnou pouliční módou. Pouliční harajuku styl je podporován v japonských a mezinárodních publikacích jako Kera, Tune, Gothic & Lolita Bible a Fruits. Mnoho prominentních návrhářů a módních tvořitelů vzniklo z Harajuku a začlenilo se do módy po celém světě.

Harajuku je i název velké nákupní čtvrti, která zahrnuje mezinárodní značky, vlastní značky a obchody, které prodávají oblečení finančně dostupné pro mladé lidi.

Módní úlovky tohoto týdne:

1. Kyouka je dlouholetým "Harajuku Fashion Walk" účastníkem, který můžeme vidět v ulicích Tokia celkem často, včetně letošního roku a předešlého. Kyouka pracuje v ramen obchodě a rád poslouchá Mois Dix Mois nebo Malice Mizer, což se projevuje i na jeho stylu oblékání. Mezi jeho oblíbené obchody a návrháře patří: Sixh, h.NAOTO a Black Peace Now.

Kyouka má na sobě dlouhý kabát pod kolena, s kožešinovým límcem a manžetami z Black Peace Now. Kalhoty jsou z Yellow House. Jeho taška je z h.NAOTO a boty na platformě jsou od YO! YO! Yosuke. Outfit doplňuje šátek, přívěšek a červené kontaktní čočky.


(ano je to muž, nenechte se zmýlit)


2. Gero je japonská studentka střední školy a z ulic Harajuku dobře známá zástupkyně stylu Decora. Je také pravidelným účastníkem "Harajuku Fashion Walk". Navíc je velkým fanouškem Lady Gaga.

Gero má na sobě barevné vzorované sako s barevnými sarueru (plandavé kalhoty) s potiskem "I Love You" a tenisky na platformě s dvoubarevnými tkaničkami. Mezi doplňky, kterých Gero vždy nosí spousta, patří čepice, motýlí sponky do vlasů v její fialové paruce, šátek, taška Toy Story a batůžek Sponge Bob.




3. Nemu má na sobě černé a bílé gothic oblečení. Je to studentka a fanynka japonské rockové skupiny Maximum The Hormone. Jejími oblíbenými místy k nakupování v Harajuku jsou Monomania a ACDC Rag.

Nemu má na sobě top a bundu z Axes Femme. Šaty Catherine Cottage doplňuje pruhovanými nadkolenky. Její kabelka je z h.NAOTO Blood. Má na sobě spoustu doplňků, některé z Claire a některé si sama ručně vyrobila: vlásenky, náhrdelník s křížem či nápisem, korálky, náramky s bodci a cvočky, stejně jako rukavice bez prstů. Vzhled dovršila pestrou maskou a párem bot nazývaných creepers.





4. Riko je 16letá studentka, která ráda nakupuje v Nadia Harajuku a její oblíbenou kapelou je Kanjani8.

Roztomilé barevné oblečení a velké brýle upoutávají pozornost. Její zelený, nadrozměrné velký svetr je z výprodeje, který spárovala s bundou s geometrickým potiskem ze San-biki no Koneko. Její černý batoh je doplněn plyšovým dinosaurem Barneym a několika retro plackami. Dále má na sobě modrou šálu kolem krku, duhové ponožky a zebrované creepersky s neonově růžovou podrážkou, které si koupila v Harajuku.




5. A zde je přátelský harajuku chlapík, jehož fialové vlasy a cylindr poutají pohledy v blízkosti nádraží Harajuku v Tokiu. Cool účes doplňuje vzhled: modré sako, odstupňovaná sukně, legíny s potiskem klíčů a klasické Swear Alternative boty s očima, kožešinou a rohy. Doplňky zahrnuje spona ve tvaru kosti, piercing brady, stříbrné náušnice, pletená šála a kabelka.





6. Tato blondýna z ulic Shibuya má na sobě směs gyaru, pouliční, ale i velice unikátní a drahé kousky oblečení. Její outfit tvoří pletený svetr navlečený na top od Stussy s neonovými ponožkami a botami na korkové platformě. Na hlavě má čepici GYDA x New Era, Chanel náhrdelník, hodinky Marc Jacobs a průhlednou příruční taštičku s kosmetikou Mac, peněženkou Louis Vuitton a dalšími položkami.





7. Mery je 21 a pracuje v oděvnictví. Oblíbeným místem k nakupování je pro ni Stof.

Mery má na sobě bílé kalhoty, šedou mikinu s kapucí a kabát Kapita. Její kostkovaná kabelka je od Ralpha Laurena. Její chlupaté boty se doplňují s chlupatou čepicí a stylovými náušnicemi z Rooms Shop.




Další outfity tohoto týdne:





Doufám, že v některých outfitech jste našli zalíbení a možná i inspiraci. Který outfit je podle vás nejhezčí? A naopak, do kterého byste vlezli maximálně kvůli maškarnímu?


ZDROJ: en.wikipedia.org, tokyofashion.com
FOTO: tokyofashion.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9