Víc než káva, mnohem víc

12:55 | 15.02.2013 Peťul_TripleS 2
Kavárny jsou důležitou součástí kultury v Soulu. Jejich popularita se projevuje v ulicích hlavního města na každém kroku. Kavárny lemují ulice a jsou zaplněné lidmi. Ale jsou tu i takové kavárny, které poskytují svým zákazníkům výjimečné služby.
Zákazník mazlící se s kočkou
Zákazník mazlící se s kočkou FOTO: koreaherald.com
Většina kaváren na hlavních ulicích jsou řetězce značek, které nabízejí prostor pro ty, kteří potřebují uniknout ze stísněného městského života. Pokud tu existuje jedna věc, která je pro všechny tyto kavárny společná, tak je to jejich všednost.

Můžete zde sice dostat slušnou kávu, ale zaplatit 5 tisíc wonů (téměř 88 Kč) je už trochu výstřední. Tak proč si neužít hořkosladký nápoj na jiném speciálním místě? Soul má stále mnoho nezávislých kaváren, které jsou známé pro svou kreativitu a speciální vlastnosti.

Některé kavárny jsou například oddané kočkám. Jedna z nich se nachází v Myeong-dong. Cat Attic nabízí svým návštěvníkům skvělý zážitek, a to čas strávený s chlupatými mazlíčky, aniž byste je museli vlastnit.

Kavárna poprvé otevřela v lednu 2012 a stala se domovem více jak deseti odlišných kočičích plemen. Vstupné je 8 tisíc wonů (140 Kč), což zahrnuje kávu, džus nebo čaj.

„Věřím, že kočky jsou velkou útěchou pro mnoho lidí,“ řekl manažer této kavárny Ryu Hyun Ki. „Většina zákazníků, kteří přicházejí do naší kavárny, hledají kočičí společnost. Mnoho lidí je v dnešní době vyčerpáno z práce a naše kavárna jim dává to, co potřebují. Pohodlí a klid.“ Kavárna se nachází v blízkosti stanice Myeongdong, výstupu 6. Pro více informací navštivte web godabang.com.



Oproti tomu kavárna zaměřená na nábytek v Seogyo-dong, blízko Hongdae, přitahuje návštěvníky svým unikátním nábytkem a doplňky. Kavárna pojmenovaná Homeo je provozována společností, která se specializuje na práci s architekty, designery interiérů a dodavateli. Lidé si tu mohou vypít kávu a nakoupit si mix moderní a klasické dekorace.

„Mnoho našich klientů hledá dobře vybrané kolekce unikátního nábytku, umění a osvětlení. Mohl bych říct, že náš podnik je spíše vzorková prodejna než kavárna,“ prozradil nám An Jun O, manažer pro rozvoj podnikání v Homeo.

Dvoupatrová budova předvádí některé z nejlepších výrobků od výrobců Halo, Timothy Oulton a Esquire Home. Pro více informací navštivte jejich stránku homeo.kr.



Jen přes ulici dělá Mustoy keramické panenky, které jsou přístupnější a cenově dostupnější pro veřejnost. Láká návštěvníky na tvorbu vlastních panenek, čímž se stal útočištěm pro zamilované páry, které se chtějí umělecký vybít.

„Mustoy se liší od ostatních uměleckých hraček na trhu. Na rozdíl od plastu umožňuje keramika snadné smazání, čímž mohou návštěvníci jako kouzlem kreslit, mazat a znovu kreslit,“ vyjádřil se Kim Hak Hyoun, zakladatel kavárny Mustoy.

Poté, co strávil uplynulých 24 let natáčením reklam jako reklamní režisér, vytvořil Kim Hak Hyoun kavárnu jako prostor pro lidi, kteří chtějí vyjádřit svoji nápaditou a kreativní mysl pomocí fixu a lihu. „Nemůžete si říkat pár, dokud nemáte svoji mustoy.“

Za 7 tisíc wonů (téměř 123 Kč) si mohou zákazníci vytvořit unikátní hračku. Pro ty, kteří si chtějí vzít suvenýry domů, je cena 15 tisíc wonů (263 Kč). Pro oba z páru je nápoj zdarma. Pro více informací navštivte mustoy.com, kde si můžete dokonce i sami nakreslit online tvářičky pro vaši panenku.



O několik bloků dál tu je kavárna Sultang, která je oddaná výrobě sladkostí pro mlsné jazýčky zákazníků. Na rozdíl od průměrných kaváren servírující sušenky a muffiny nabízí tato kavárna krásné ručně vyráběné dorty naložené ve fondánu.

I tato kavárna je něčím zcela unikátní. Můžete si sami vyrobit svou sladkost. „Cukrárenství je složitý způsob zdobení dortu pomocí cukrové polevy,“ řekla majitelka kavárny Alice Ha. „Můžete z ní modelovat stejně jako v Play-Doh. Jediný rozdíl je, že výsledek je jedlý.“ Alice, která pracovala jako hoteliérka v Anglii, otevřela svoji kavárnu v roce 2009 poté, co se jí zalíbil svatební dort na jejím svatebním obřadu v hotelu. Pro více informací navštivte tuto stránku cafe-sultang.com.

Všechny tyto kavárny vypadají opravdu lákavě. Kam byste nejraději zavítali vy?


ZDROJ: koreaherald.com
FOTO: goldzmine.com, matthewskoreanadventure.blogspot.com, cooking-books.blogspot.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9