Budoucnost k-popu je iluze!

18:24 | 10.02.2013 Peťul_TripleS 23
Ano, už to tak bude! Ale nebojte se, je to myšleno zcela jinak, pokud myslíte na něco špatného. Více se dozvíte v tomto článku.
SM Entertainment
SM Entertainment FOTO: littlemisshoo.com
Rozlišení 3D je novou hranicí mezi filmem a televizí. SM Entertainment, jedna z předních korejských hudebních společností, se nyní snaží protlačit stereoskopickou éru v hudbě!

Společnost, jejíž armáda sladkých popových skupin obsahuje Girls' Generation a Super Junior, plánuje otevřít koncertní místo, které se bude specializovat na virtuální představení se sadou pokročilých projektorů, jenž budou schopny vytvořit pohyblivé 3D holografické obrazy hvězd, jakoby byly skutečné. Pokusně pojmenované V-Divadlo (V jako virtuální) by mohlo být otevřeno v Soulu již v průběhu srpna, dle SM zdrojů.

SM experimentuje s nápadem více než 10 let, kdy pokus o stereoskopický hit skupiny H.O.T, již zaniklé chlapecké skupiny, padl v roce 1998. Společnost věří, že teď je to více vypilované z hlediska technologií a zkušeností. Holografický koncert Girls' Generation v Gangnam Station minulý měsíc způsobil bouři na sociálních mediálních sítích.

Holografický koncert Girls' Generation v Gangnam Station

„Holografické koncerty by mohly být vychytralým ekonomickým rozhodnutím,“ říká SM, která plánuje zavést pobočku V-Divadla v dalších asijských zemích, kde je k-pop rozšířený. Jak umělci získávají popularitu, tak výdaje na letenky a hotely rostou.

„Tato holografická divadla umožní skupinám být 'živě' na různých místech ve stejnou dobu,“ říká SM. Ironií toho všeho je, že nic na místě koncertu nebude žít.

„Fanoušci k-popu si budou moci vychutnat koncert kdykoliv. Mohli bychom vytvořit samostatné sály pro Super Junior a Girls' Generation, například. První divadlo bude otevřeno nejpozději do konce roku,“ řekl mluvčí SM.

Holografická divadla jsou pravděpodobně něco, co bylo objeveno v technologicky posedlé zemi, jako je Korea. Nicméně tradiční hudební posluchači mohou mluvit s hrůzou o budoucnosti živých vystoupení, s ohledem na rozhodnutí SM o živých holografických vystoupeních. Přinejmenším částečně se s tím stává hudba bezduchou.

Nejslavnějším použitím virtuální technologie v hudbě bylo holografické vystoupení Tupaca na festivalu Coachella v USA minulý rok. Ale kultovní rapper je mrtvý a projektory byly zapotřebí k posmrtnému oživení.

Tak co si o tom myslíte? Je to až moc šílené, anebo jste pro a líbí se vám jejich nápad?


ZDROJ: koreatimes.co.kr
FOTO: entertainment.xin.msn.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9