Procestujte Asii během festivalu Asie vzdálená a blízká

15:00 | 04.05.2017 Mei 17
Asijské země jsou od nás sice trochu daleko, ale 25. května se nám přiblíží během festivalu s názvem Asie vzdálená a blízká. Těšte se na Koreu, Japonsko, Vietnam, Indii, Thajsko a Indonésii.
Asie vzdálená a blízká
Asie vzdálená a blízká FOTO: Asie vzdálená a blízká
Na Náměstí Jiřího z Poděbrad to letos opět ožije barvami Asie! Na minulý ročník festivalu Asie vzdálená a blízká, kde se představila Indonésie a Vietnam, letos 25. května naváže další, na němž se bude prezentovat Korea, Japonsko, Vietnam, Indonésie, Thajsko a Indie.
 
Milovníci těchto specifických kultur se rozhodně mají na co těšit. Kromě gastronomických stánků plných úžasných dobrot ze všech zmíněných zemí, budou k dispozici stánky s workshopy, kde si budou moci návštěvníci vyzkoušet například japonská kimona, ozkoušet techniky korejského bojového umění taekwondo, vytvořit mandalu, zahrát japonské šachy nebo si nechat namalovat obrázek indickou hennou (Mehendi design). Chybět nebude ani dětský koutek.


 
Dámy jistě potěší stánek s indickými módními doplňky, oděvy, indickou kosmetikou a ajurvédskou medicínou nebo stánek, který představí úžasné produkty korejské kosmetiky i módní doplňky z Koreje.
 
Stánky budou pro návštěvníky otevřeny od 10:00 do 20:00 hodin.
 
Od 16:00 se dále mohou příznivci asijských kultur těšit na kulturní program na podiu, který bude trvat až do konce festivalu. Během něj budou k vidění moderní i tradiční indické, indonéské, thajské, vietnamské, korejské i japonské tance. S taneční skupinou Trn v Oku se dokonce budou moci odvážlivci zúčastnit workshopu japonských tanců a něco se od nich naučit. Nebudou chybět ani pěvecká čísla, vystoupení taekwondo, kuchařská show v podání Vieta z Ohnivýho kuřete a módní přehlídky tradičních oděvů hned z několika zemí - Vietnamu, Indie, Indonesie a Japonska.
 
Bližší informace o festivalu sledujte na jeho facebookové události a facebookové stránce.

 
 

O festivalu

Festival pořádá Městská část Praha 3 ve spolupráci se spolkem INFO-DRÁČEK. Akci podporuje Ministerstvo kultury a Magistrát hlavního města Prahy. Záštitu nad festivalem převzal ministr kultury Daniel Herman a místostarosta Městské části Praha 3 Alexander Bellu.

Projekt má za cíl zvýšit povědomí majoritní společnosti o asijské kultuře a zároveň aktivně zapojit českou společnost do vzájemného bližšího poznání. Otevřenou, nekonfliktní formou chce změnit pohled na Asiaty a jejich kulturu, která je českým občanům vzdálená a často těžko pochopitelná.

Festival podpoří projekt „Daruj dřeň, daruješ život“, který se realizuje ve spolupráci s profesorem Petrem Sedláčkem, vedoucím transplantační jednotky FN Motol Praha a Českým národním registrem dárců v Plzni s cílem oslovit asijské dárce kostní dřeně.

u nad festival převzal místostarosta starostky Městské části Praha 3 pan Mgr. Alexander Bel

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9