K-POP fanfikce na scénu

17:37 | 09.02.2013 JDC 58
Bylo, nebylo jedno království, ve kterém žily K-POP fanfikce. Tomu království vládli autoři píšící tyto povídky. A o těch a jejich fanfikcích bude dnešní článek, který se pokusí vám je přiblížit.
K-POP fanfikce
K-POP fanfikce FOTO: asianfanfics.com
Pokud očekáváte recenzi na K-POP fanfikce, tak vás asi zklamu. Tento článek má být stručný průvodce po autorech píšící fanfikce o K-POPu a seznámit vás se světem fanfikcí zaměřených na Asii.

Česká fanfiction tvorba

Začneme od česky píšících autorů. Těch je poměrně hodně, i když oproti těm anglicky píšícím jich je celkem poskrovnu. Spousta českých autorů K-POP fanfikcí nikde nepublikuje a píše "do šuplíku". I tak ale těch publikujících je poměrně slušná řada. Zde se vám rozepíši asi o šesti autorech.

Syrinox

První ze zmiňovaných autorek se zaměřuje na povídky typu slash neboli yaoi, čímž asi potěším zejména holky yaoistky. Své povídky soustředí na skupinu BigBang. Pairing v povídkách je složen zejména z GD a TOPa (G-TOP).

Kromě povídek o BigBang také píše ještě o Block B, SHINee, Super Junior, Lunafly a NU'EST. Aby toho nebylo málo, tak ještě spolupracuje s autorkou vystupující pod pseudonymem Luli(na). Toho si můžete všimnout na jejím blogu. Svůj blog vede také Luli(na) a společné povídky publikují "na střídačku." Některou jejich společnou tvorbu můžete najít u Syrinox a některé zase u Luly. Je to trošku chaotické, ale jejich věrní čtenáři ví, kde kterou povídku hledat.

syrinox.blog.cz

Luli(na)

Možná ji někdo z vás bude znát z blogu error K-POP, ale tahle autorka píše i na vlastní triko. Své povídky věnuje zejména skupině Super Junior, ale také skupinám Beast, U-Kiss, NU'EST a dalším. Tato autorka je také yaoistka, jako většina autorek píšící K-POP fanfikce. Jistě nemusím připomínat, že autorka spolupracuje s Syrinox. Ty dvě spolu píší hlavně slash povídky.

purple-line.blog.cz

Elisha, JaeRa, Luli(na)

Kdo by neznal tohle nerozlučné trio. Jistě si povšimnete něčeho zvláštního. Ano, zase ta Luli(na). Díky tomuto autorskému triu se dost proslavila. Neměl bych opomenout autorky Elishu a JaeRu, neboť to jsou dost známé autorky. Všechny tři dohromady píší jak yaoi povídky, tak i klasické (hetero) fanfikce.

Všechny se tradičně zaměřují na Super Junior a v případě JaeRy také na B.A.P a dívčí skupinu 2NE1. V její tvorbě můžete nalézt i nějaká autobiografická díla, ve kterých popisuje své vysněné setkání se Super Junior. Často bývají vtipně zpracované a s velkou dávkou ulítlého humoru, ale někdy místy vládne celkem slušná depresivní nálada a povídky se oblečou do smutného obalu. Což ale rozhodně neubírá na kvalitě, spíše je to činí zajímavými.

Elisha se zaměřuje spíše výhradně na Super Junior a snad v každé své povídce (nevím o žádné výjimce) páruje Siwona s někým. Ten někdo může být kdokoli, ale vždy v jejích povídkách vystupuje Siwon.

error-k-pop.blog.cz

Majka

Další z autorek je taktéž yaoistka a jak už praví tradice, také píše o Super Junior. Autorů píšících o této skupině je zkrátka hodně, takže je z čeho vybírat. Pokud se rozhodnete nějakou tu SuJu povídku si přečíst, tak doporučuji sáhnout po něčem od Majky. Většinou to bývá velmi ulítlé až kolikrát nepochopitelně, ale to ani moc nevadí. Člověk se nad tím zasměje a smích léčí.

Pokud vás SuJu povídky už otravují, tak nezoufejte. Autorka píše i nějaké povídky mimo Super Junior a yaoi obecně. Napsala i pár fanfikcí, ve kterých vystupuje více skupin najednou a nebývají to yaoi. Ovšem ani tyhle povídky nejsou ochuzeny o svěží šílený humor.

Na jejím blogu občas píší ještě i další autorky, které nemají své vlastní zázemí pro publikování svých kousků. Jedná se o autorky Hyungie, Míšu, Kate a Paci. Více tu rozeberu z těch tří právě Hyungie, neboť to je jedna z mála autorek píšící yuri. Kromě toho, že napsala vlastní yuri, překládá povídky tohoto žánrů z jiných jazyků, zejména z angličtiny a vietnamštiny.

k-pop-and-stories.blog.cz

Eunka

Další z těch autorek, která nemá svůj domov pro publikování povídek. Možná ji asi moc znát nebudete, ale to nevadí. Poznáte ji a myslím, že si ji velice rychle zamilujete, obzvláště příznivci skupiny Beast, neboť Eunka píše povídky právě o nich. Bývají to různorodé povídky. Klasické fanfikce s humorným zpracováním a také i yaoi.

seesska.blog.cz/1207/eunka

Deňka Bom

Začínající autorka, neboť má rozepsanou teprve jednu povídku o 2NE1. Ano, je to jedna z mála autorek píšící o této dívčí skupině, o kterých je v české K-POPové fanfiction scéně nouze. Neměl bych autorku označovat jako česky píšící, jelikož píše slovensky, takže spíše ji zahrneme do československé K-POPové scény. Jinak na to, že je začínající autorka, píše celkem slušně. Mně osobně její tvorba nadchla.

dreamers.2ne1.cz

JDC&PM

Autorské duo vystupující pod názvem "Crazy world of JDC&PM" (CWJP). Tihle dva autoři, respektive autor a autorka, se zaměřují na klasické fanfikce, yuri a yaoi. Povídky nejčastěji bývají o BigBang a 2NE1. Nejspíše vám logicky došlo, že JDC píše fanfikce a yuri o 2NE1 a PM píše fanfikce a yaoi o BigBang. Kromě toho, že si každý autor píše na své triko, spolupracují spolu a podílejí se na pár společných povídkách. Povídky bývají poměrně dost šílené, takže je to spíše pro otrlejší. Často jejich tvorba bývá zasněná s poněkud zvláštním stylem. Také výskyt nějakých těch smutnějších povídek není vyloučen.

cwjp.2ne1.cz


Zahraniční autoři fanfikcí

Zahraniční, zejména anglické autory, vezmu spíše letem světem, jelikož nám článek nabral na objemu u českých autorů. Musím vás upozornit, že níže uvedení autoři píší anglicky, takže pokud anglicky neumíte, asi si moc jejich díla nepočtete. Překlad jejich děl jsem nikde nezahlédl.

Black Goose

Autorka píše yaoi, yuri i klasické fanfikce. Když už jsem zmínil, že píše yuri, tak bych neměl zapomenout vám sdělit, že yuri píše na dívčí skupinu f(x). Pokud se jedná o yaoi, tak ty jsou na skupiny Super Junior, SHINee a EXO.

black-goose.livejournal.com

CruorCorvus

Autorka píše výhradně yaoi povídky o skupině SHINee.

CruorCorvus na asianfanfics

HiNataLi a T4kara

Autorské duo zaměřené na Infinite, což potěší zejména Inspirits. Tradičně také píší yaoi.

HiNataLi na asianfanfics
T4kara na asianfanfics


Takže, to by bylo vše. Snad jsem vás svým článkem nějak zaujal a navnadil si nějakou tu fanfikci přečíst. Myslím, že v tomto článku je z čeho vybírat, a jestli si troufáte a jste vášnivými čtenáři fanfikcí, doporučuji si přečíst fanfikce od všech zmiňovaných autorů. Pokud vám tady nějaký autor chybí, můžete mi napsat, který. Tento článek by mohl mít ještě pokračovaní, takže neváhejte a dávejte mi své tipy.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9