Shibuya bude mít v roce 2020 novou dominantu v Sakura Gaoka

15:00 | 19.09.2015 kvacm 0
Vedle nádraží Shibuya vzniknou nové dominanty o třech výškových budovách, z toho dvě přesáhnou sto padesát metrů. Ve čtvrti se plánuje více pěších zón, méně aut a otevření čtvrti.
Vizualizace projektů
Vizualizace projektů FOTO: resources.realestate.co.jp
Již dříve jme vás informovali o tom, že ve čtvrti Shibuya se plánuje 230 metrový mrakodrap s vyhlídkou na město. Tentokrát se ale podíváme na druhou stranu nádraží, do tzv. Sakura Gaoka, což je původně kavárna sousedící s nádražím v Tokijském wardu Shibuya. Ovšem místní zástavba několika budov zabírající plochu 2,6 hektaru se dočká demolice. Jižně od dálnice a hned západně od nádražního terminálu totiž vyrostou tři multifunkční budovy.

Ta největší bude měřit 180 metrů, její soudedka, se kterou budou sdílet společné prostory o prvních patrech, bude měřit polovinu. Na 37 patrovou budou se však bude možné pokochat výhledem z apartámů v protější 150 metrové budově.


Poloha nových objektů

Dvě první bydovy ihned vedle nádraží budou primárně pro kanceláře a obchody. Vedle pak vznikne nová ulice, jenž uvolní prostor pro trochu té zeleně a uklidní pocity při pohledu na místní život. Na proti vyrostě ta opravdu multifunční budova, protože ve spodních patrech půjde o obchody, poté kanceláře a servis pro obyvatelene domu, no a následně dříve zmíněné luksusní moderní apartmány.

"Kruci, tam bych chtěl také bydlet. Jen koukat z okna na městský život, mít město jako na dlani a před domem by mi svištěl Shikansen. Páni!"

A co víc, budovy jsou navržené tak, aby mohly sloužit i pro nouzovou evakuaci, nebo jako nouzové skladové středisko zásob. Vysokých budov s velkou využitelnou plochou totiž ve wardu vážně moc není.


Pudoris budov

V roce 2020 chce Tokijské vedení ze čtvrti Shibuya udělat něco jako mix Times Square a Silicon Valley. Zároveň mají snahu čtvrť uklidnit, více otevřít a prosadit více pěších zón.
Přitom dojde ke zrušení pomyslného rozdělení různého křížení díky silnicím a různých městských linek.

ZDROJ: resources.realestate.co.jp
FOTO resources.realestate.co.jp

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9