Stavební firma Mori Building plánuje tři nové mrakodrapy v Minatu

16:00 | 23.04.2016 kvacm 0
Mori Building Company plánuje postavit tři nové mrakodrapy v centru Tokia, hned vedle svého nejnovějšího díla Toranomon Hills ve čtvrti Atago. Plánuje se mezinárodní hub.
Plánovaný komplex o třech budovách
Plánovaný komplex o třech budovách FOTO: Mori Building / businesswire.c...
Ke komplexu Toranomon Hills v Minatu v Tokiu otevřeném v roce 2014 přibyde další trojice nových budov. Firma Mori Building plánuje z tohoto místa udělat tzv. globální hub.

Prozatímní plán počítá s útratou 400 miliard jenů (88 mld. korun) a do roku 2022 má být hotovo. Bude se jednat o 7,5 hektarů plochy, včetně již stojící budovy a plánovaného dopravního uzlu, jenž místo napojí na Tokijský záliv a letiště Haneda a Narita. Plus do zahájení Olympijských her v roce 2020 by měla být otevřená i linka metra.


FOTO: Mori Building / businesswire.com

Nové centrum má být obdobné tomu v Roppongi Hills, kde se nejen pracuje a nakupuje, ale také odpočívá a bydlí; 36patrová Toranomon Hills Business Tower a 56patrová Toranomon HIlls Residential Tower mají být hotové v roce 2019, Toranomon Hills Station je pak plánovaná na rok 2022. Patrová plocha dosáhne rozlohy 800 000 čtverečních metrů, což je na naše poměry nepředstavitelné.


FOTO: Dezeen / businesswire.com

Co víc, v této oblast je plánováno minimálně ještě deset takovýchto projektů, takže je jasné, že propojení místa s letišti není jen pouhým dětským snem, ale praktickým plánem do budoucna.

Pro představu o financování takovýchto projektů, zakladatel společnosti Taikichiro Mori zemřel v roce 1993 jako nejbohatší muž světa a firma pak v loňském roce dosáhla obrat 255 miliard jenů (56 mld. korun). Postavila taktéž Shanghai World Financial Center v Šanghaji.

"Chceme z Tokia udělat město číslo jedna. Díky našim urbanistickým plánům věříme, že se město může stát opravdovým mezinárodním hubem s Toranomon komplexem v jeho srdci."
Prezident společnosti Mori, Shingo Tsuji.

Maskot Toranomon / toranomonhills.com

 
ZDROJ: japantrends.com, japantoday.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9