Pavilony EXPO 2015 v Miláně – Vietnam

20:00 | 18.08.2015 Mei 0
V  Miláně se od 1. května do 31. října koná světová výstava EXPO 2015, jehož moto zní „Potraviny pro planetu, energie pro život“. Co nabízí asijské pavilony?
Vietnamský pavilon na EXPO 2015
Vietnamský pavilon na EXPO 2015 FOTO: wikimedia.org
Tématem pavilonu Vietnamu na světové výstavě EXPO 2015 v Miláně je „Lotos a voda“. Voda je nejdůležitějším prvkem na světě. Je důležitá pro výživu a život všeho živého. Bohužel je ale ohrožována znečišťováním, nadměrným rybolovem a produkcí odpadu.
 
Lotosový květ je ve Vietnamu symbolem čistoty a krásy a to přesto, že roste z bahna. Toto téma bylo vybráno, aby přinášelo poselství z Vietnamu do mezinárodní společnosti o závazku aktivně chránit životní prostředí a vodní zdroje.
 
Rýže, káva, pepř, sušené ovoce a plody moře jsou nejvíce vyváženými produkty z Vietnamu. Na EXPU v Miláně jsou vystaveny na 887 metrech čtverečních, což dává maximální důraz na podstatu vietnamské kuchyně.

Celý pavilon obklopuje mělký bazén. Hosté přes vodu přejdou přes platformy ve tvaru lotosových listů. Kolem pavilonu jsou bambusové věže a na vrchu každé z nich roste strom.


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9