Ženšenové lázně: první svého typu v Koreji

20:02 | 13.06.2015 TerryALS 0
V červeném léčivém ženšenu se můžete nyní i vykoupat a to v lázních v Jinan-gun, Jeollabuk-do, Korea.
Hlavní budova
Hlavní budova FOTO: www.blukotour.com
Jinan Red Ginseng Spa jako první relaxační lázně v Koreji nabízí programy, ve kterých hraje hlavní úlohu červený ženšen. Díky propracovaných terapiím, použitému principu jin a jang a využití všech čtyř přírodních elementů se návštěvníci cítí odpočatí nejen na těle, ale i na duchu. Od svého otevření tyto lázně nalákaly návštěvníky z celé Koreje a dokonce i muži bourají předsudky o tom, že jsou podobné lázně určené pouze ženám.

Lázně nabízí několik relaxačních míst. První z nich je velká otevřená vířivka s krásným výhledem na horu Mai. Vířivka je přístupná po celý rok a jejím úkolem je pomoci návštěvníkům zbavit se stresu. Teplá voda vám prohřeje svaly a výhled pohladí mysl.

 

Velkým zážitkem je jistě také bublinková terapie, při které se položíte na lůžko z vyhřátého kamene a promasírujete své tělo bublinkami s extraktem z červeného ženšenu. Bublinky poté lehce smyjete vodou, která na vás po skončení začne stříkat ze stropu.

 

Zajímavým místem v těchto lázních je místnost s velkými dřevěnými káděmi naplněnými bylinkami a senem. Návštěvníci se do této, na první pohled nepříjemné, postele položí a po dobu dvaceti minut odpočívají. Věří se, že dýcháním a ležením na vybrané směsi bylinek se zlepší obnova buněk a dojde k celkové relaxaci těla.

 

Pokud hledáte něco více kosmetického, pak je pro vás jako stvořená terapie s maskou. V relaxační místnosti si na obličej a tělo nanesete masku ze speciální směsi bahna a extraktu z červeného ženšenu, usadíte se na vyhřáté křesílko a odpočíváte. Maska zbaví vaše tělo toxinů a dodá pleti potřebné živiny pro svěží vzhled.

 

Další nedílnou součástí těchto lázní jsou vany s teplou vodou a extraktem z červeného ženšenu. Některé vany mají zabudované podvodní reproduktory, skrze které můžete poslouchat uklidňující hudbu. Tato konkrétní terapie je doporučována zejména pro těhotné ženy.

 

A proč vlastně zrovna červený ženšen? Červený ženšen pomáhá při mnoha zdravotních potížích od nedostatku energie až po disfunkci trávení; je také vhodný pro diabetiky a má afrodiziakální účinky. Doporučuje se dokonce jako lék proti kocovině. V Asii můžeme najít ženšen jako jednu z hlavních složek kosmetických produktů, které mají za úkol zvýšit elasticitu pokožky, omladit ji a detoxikovat. Můžete si dokonce zakoupit i ženšenový extrakt a při malém dávkování ho pít jako medicínu.

 

Co na ženšenové lázně říkáte vy? Dali byste si takové rozmazlování líbit? Dle mého skromného názoru vypadají tyto lázně jako scéna z nějakého dramatu.


FOTO: tripadvisor.com.sg, koreadmc.co.kr, tripadvisor.com, french.visitkorea.co.kr, blukotour.com, koreanginsengextracts.com, hat.re.kr, visitkorea.or.kr 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9