Korejští učitelé mohou požádat o bodyguarda

13:00 | 22.05.2020 Eunka 0
Školské úřady oznámily, že učitelé v Soulu mohou požádat o ochranu, pokud se cítí ohroženi stalkery nebo vydíráním. 
školní třída
školní třída FOTO: wikimedia.org
Soulský metropolitní úřad pro vzdělávání oznámil, že začne nabízet učitelům pojištění, které pokryje možné škody způsobené například studenty a jejich rodiči. Toto nové pojištění bude nabízeno všem učitelům, včetně těch, co pracují na částečný úvazek, s výjimkou těch, kteří jsou na dlouhodobé dovolené.

Jednou z nových služeb zahrnutých v pojistné smlouvě, je služba "bodyguard pro učitele", která přiděluje bodyguardy učitelům, kteří jsou vystaveni pronásledování, vydírání a jiným formám hrozeb, které narušují vzdělávací aktivity po dobu maximálně 10 dnů. Učitelé mohou získat ochranu osobního strážce, když míří do soudní síně kvůli soudnímu řízení, které se týká porušování práv učitele, a to jak ve škole, tak mimo ni. 

Proč je to tak nutné? Jižní Koreu před časem šokolval případ, kdy podezřelý muž obviněný ze sexuálních zločinů po léta pronásledoval svého středoškolského učitele a dokonce se ho pokoušel zabít. Od té doby korejská federace učitelů a korejská unie učitelů a pracovníků ve vzdělávání požaduje ochranu učitelů.

Pojištění bezpečnosti učitelů nabízí také zprostředkovatelskou službu, při které právníci a další právní experti přicházejí na místo sporu, aby se uajali případů týkajících se porušení práv učitelů. Pokud se učitel zaplete do soudního sporu z důvodu porušení práv učitele, pojistná smlouva zajistí alespoň velkou část pokrytí právních nákladů. 

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9