V blízkosti Soulu se objevily nové pozoruhodné stavby

14:01 | 24.11.2018 TerkaS 0
Pokud přistáváte na letišti v Incheonu, největším letišti Jižní Koreje, můžete nyní nově spatřit zlatý záblesk lákající vaši pozornost. Tato záře patří jedné ze dvou staveb tvořících The Imprint, v překladu Otisk, poslední projekt firmy MVRDV.
The Imprint
The Imprint FOTO: instagram.com/mvrdv
Nizozemská architektonická firma dokončila The Imprint teprve před měsícem a to po tříleté dřině, díky níž byly postavěny dvě budovy pojmenované Wonderbox, v překladu krabice divů, a Nightclub, noční klub.

Wonderbox byla navržena jako zábavní park a zóna, zatímco Nightclub nebude splňovat pouze funkci plynoucí ze samotného názvu, ale též zde nalezneme vodní klub a zahradu v nebesích. Fasády budov nemají okna, ale hlavními body strhávajícími pozornost jsou vchody do obou budov - zdi vypadající, jako by se zvedaly, a zejména vstup do Nightclubu, který je označen zlatou barvou, jež je dobře patrná i těm, kteří v Incheonu přistávají. Ambasadorem rozvoje Paradise City je známý k-drama herec Kim Soo Hyun.

"Toto napomáhá iluzi, díky níž je budova nasvícena paprskem slunečního svitu, paradoxně v noci," komentoval Winy Maas, vedoucí architekt projektu. The Imprint by měla představovat středobod Paradise City, nového turistického centra, vzdáleného pouhých deset minut od letiště v Incheonu, k němuž bude napojeno díky jednokolejce. V Paradise City mimo jiné zahrnuje hotel, kasino, společenské prostory, butiky, galerie, stravovací úsek, lázně a Entertainment Square, v překladu náměstí zábavy, na němž se nachází obě budovy. Koncept a názvy staveb byly odvozeny od jejich umístění v Paradise City. Design budov zajišťuje, že fasády sousedních budov jsou doslova otisknuty do Wonderbox a Lightclubu.

"...spojit budovy s jejich sousedy," pokračoval pověřený vedoucí projektu. "Toto zajišťuje souvislost, protože Paradise City není pouhým propojením individuálních objektů jako třeba Las Vegas, ale reálným městem."

Pokud v blízké budoucnosti zavítáte do Koreje, můžete tyto budovy obdivovat na vlastní oči. A pokud byste se rádi dozvěděli o dalších projektech MVRDV a jejich projektech po celém světě, určitě navštivte oficiální stránky a Instagram této firmy. 

ZDROJ: lonelyplanet.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9