Pozdravy z barevného běžeckého šílenství v Pekingu

17:01 | 26.06.2014 Erik 1
Další kolo celosvětově rozšířené akce Color Run proběhlo 21. června v Pekingu a do areálu Zahradního Expa přilákalo přes 30 tisíc účastníků. Pojďme se podívat na detaily a fotky z tohoto příjemně střeleného běhu.
Barevný pozdrav z pekingského Color Run 2014
Barevný pozdrav z pekingského Color Run 2014 FOTO: facebook.com/TheColorRunChina?...

Fenomén Color Run je doslova horká novinka. První takový se uskutečnil v americkém Utahu a od té doby se stihl rozšířit do všech světadílů. Proč se jmenuje "Barevný běh"? Na každém kilometru vás totiž uvítá výbuch žluté, oranžové, růžové nebo modré barvy. Nemyslete si, že uniknete. Prášek hnaný stlačeným vzduchem si vás zcela určitě najde. Na druhou stranu - kdo by si nechtěl užít takovou zábavu?

Pekingský běh byl na vzdálenost pět kilometrů, ale i v případě, že jste spíše válendový typ, nemuseli jste mít strach. Opravdu se mohou účastnit naprosto všichni. Je jedno jestli poběžíte s větrem o závod, poklušete s kámoši anebo půjdete krokem s celou rodinou. Důležité je si tuhle lehce šílenou zábavu doopravdy užít. Tomu ostatně odpovídaly pravidla celé akce. Byly jen dvě:

1) Na startu máte dress code v bílých tričkách.
2) V cíli musíte být od hlavy až k patě jako kdyby vás přepadla tlupa šílených malířů.

Vstupné bylo stanoveno na 168 RMB a v této sumě bylo mimo jiné zahrnuto i bílé tričko s logem Color Run, které se lišilo podle toho, zda jste si vybrali dopolední nebo odpolední část běhu. Z fotek je krásně vidět, že ačkoli to někteří brali zpočátku tak trochu na půl, na konci už jeli na plný plyn. Ostatně posuďte v galerii sami.

Další Color Runs se v Číně pořádaly také v Shenzhenu a Chongqingu. Ještě tohle léto pak přijdou do Shenyangu, Šanghaje a Kantonu.

Máte i vy zkušenost s nějakými podobnými akcemi? Slyšeli jste už o fenoménu Color Run? Případně o jeho stejně střeleném starším bráškovi Hash House Harriers (H3)? Nebo jste se jich rovnou účastnili?


FOTO: facebook.com/TheColorRunChina?fref=ts


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9