Zaměstnání snů pro milovníky pandy velké

15:00 | 17.05.2014 Erik 4
Pokud máte rádi pandy, chtěli byste se o ně osobně starat a zároveň se o nich dozvědět první poslední, pak v sobotu 10. května odstartovalo v Pekingu výběrové řízení přesně pro vás.
Svačinka pod dohledem zdatné ošetřovatelky
Svačinka pod dohledem zdatné ošetřovatelky FOTO: facebook.com/ipandacom
Šťastlivec, který tímto výběrovým řízením úspěšně projde, bude následující rok pracovat ve výzkumném a ochranném centru Bifengxia nacházejícím se poblíž města Ya´an v provincii Sichuan. Připočtěte k tomu roční plat 200 tisíc RMB (cca 660 tisíc Kč), ubytování i jídlo zdarma a SUV, které bude k dispozici pro přepravu kolem. V mnoha ohledech je to skutečně „čínská verze správce ostrova Velkého bariérového útesu“, jak prohlásil jeden z organizátorů. Přihlášky lze podávat na těchto stránkách a samotné slavnostní vyhlášení se uskuteční 15. července. V tomto období také proběhnou doprovodné akce v Pekingu, Šanghaji, Chengdu a Kantonu.
 
Co bude na dotyčného v Bifengxia neboli Údolí zelené hory čekat? Centrum má v současné době rozlohu zhruba 400 hektarů a 144 členů týmu, v němž nalezneme i dobrovolníky z USA, Japonska či Evropy. Pandy jsou rozmístěny po celé rozloze parku a najdete tu samozřejmě i školku pro malé pandy, ošetřovnu, karanténu a další nezbytné vybavení. Výběhy s vnitřními i vnějšími částmi jsou zde opravdu rozlehlé. Vše funguje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Přesto nepůjde o zcela jednoduchou práci. To si například myslí i Ye Mingxin, manažerka spolupracující na pořádání tohoto projektu.
 
„Vemte třeba v úvahu i takovou věc, že většina přihlášených bude z velkých měst. Ti si mohou k jídlu nebo pití obvykle dopřát to, na co mají právě chuť. V rezervaci to ale bude úplně jiné a výběr jídel zde rozhodně není nějak široký.“
 
Ačkoli se dá s tímto argumentem souhlasit, přesto se nemohu zbavit dojmu, že ta největší svízel bude po roce nakonec Binfegxia opustit a rozloučit se se všemi těmi chlupáči, kteří vám mezitím přirostli k srdci. Co si o tom myslíte vy?

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9