Olympijský speciál (23. 2. 2014)

22:41 | 23.02.2014 MinYeon 2
Přinášíme vám předposlední díl našeho speciálu. Jak se asijským sportovcům vedlo během posledního dne zimních olympijských her v Soči?
Olympijské kruhy v Soči
Olympijské kruhy v Soči FOTO: ftw.usatoday.com
Jelikož byl dnešek posledním dnem olympiády, nebylo na programu už tolik disciplín - odehrála se jen tři finále a ani do jednoho asijští sportovci nijak výrazně nezasáhli. Do hokejových zápasů mužů asijské týmy nezasáhly vůbec a ani v ostatních, dnes hraných sportech, se příliš nepředvedli. I když samotný start na olympiádě je nepochybně úspěch.

Běh na lyžích - 50km (muži)

1. RUSKO (Alexander Legkov)
2. RUSKO (Maxim Vylegzhanin)
3. RUSKO (Ilja Chernousov)

Domácí Rusové se rozhodli jednu z posledních disciplín řádně využít a pojistit si tak svůj náskok v tabulce celkové medailové úspěšnosti. Tohoto závodu se z asijských zemí zúčastnil jen Wenlong Xu z Číny, který dojel na posledním 60. místě. Závod sice dokončil s poměrně velkou ztrátou, ale hlavní je, že závod dojel až do konce. Ani to se v takto dlouhém závodě nepovede všem.

Boby - čtyřbob (muži)

1. RUSKO
2. LOTYŠSKO
3. USA

V tomto závodě se pořadí měnilo téměř s každou jízdou. Korejský tým ve složení Won Yun Jong, Jun Jung Lin, Suk Young Jin a Seo Young Woo měl startovní číslo 1, a tak se během závodu postupně posouval v tabulce níž a níž, až skončil na úplně posledním, 20. místě. Jiný asijský tým se v tomto závodě neobjevil.

Již zítra se můžete těšit na velký souhrnný speciál, který připomene veškeré úspěchy asijských sportovců na letošní olympiádě.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9