Olympijský speciál (19. 2. 2014)

22:10 | 19.02.2014 Sunhye 2
Česko má dnes medailové žně. Jak jsou na tom asijské země? Získal někdo medaili? A jak se rozjela krasobruslařská soutěž žen?
Medailistky snowboardového paralelního obřího slalomu
Medailistky snowboardového paralelního obřího slalomu FOTO: sochi2014.com

Obří slalom (muži)

1. USA (Ted Ligety)
2. FRANCIE (Steve Missillier)
3. FRANCIE (Alexis Pinturault)

České barvy měly blízko k medaili, ty asijské bohužel ne. Nejlepší umístění si vyjel Korejec Jung Dong Hyun, který se umístil na 41. místě. Dále se umístili: Kanes Sucharitakul (Thajsko) 65. místo., Kyung Sung Hyun (Korea) 66. místo, Číňan Yuxin Zhang byl bohužel diskvalifikován.

Snowboard - paralelní obří slalom (ženy)

1. ŠVÝCARSKO (Patrizia Kummer)
2. JAPONSKO (Tomoka Takeuchi)
3. RUSKO (Alena Zavarzina)

Dnes se z medaile může radovat Japonsko! Tomoka Takeuchi se dostala do velkého finále, kde její soupeřkou byla výherkyně Světového poháru. V první jízdě sice byla před Švýcarkou, v jízdě druhé (kde pravděpodobně jela v horší, modré dráze) však evidentně spadla a dojela tak o sedm sekund později na stříbrné příčce (pozn. redaktorky: modrá dráha a pád jsou pouze dohady redaktorky, která bohužel tuto jízdu neviděla, ale jsou založeny na sledování předchozích kol a oficiálních výsledků; tyto informace nejsou k dohledání).

Rychlobruslení - 5000 m (ženy)

1. ČESKO (Martina Sáblíková)
2. NIZOZEMÍ (Ireen Wust)
3. NIZOZEMÍ (Carien Kleibeuker)

Česká republika má další zlatou medaili. Japonkám se v téhle disciplíně dařilo méně. Nejlepším umístěním je 10. místo Shoko Fujimury. Za ní se umístily ještě Shiho Ishizawa (12. místo) a Masako Hozumi (13. místo).

Dvojbob (ženy)

1. KANADA (Humphries/Moyse)
2. USA (Meyers/Williams)
3. USA (Evans/Greubel)

Ve dvojbobu nemají asijské státy valné zastoupení, odpovídají tomu bohužel i výsledky. Korejský dvojbob ve složení Kim Sunok a Shin Mihwa dojel na předposledním 18. místě s celkovou ztrátou deseti vteřin. I tak jsme ale rádi, že se účastní i těchto disciplín a přejeme jim jen lepší formu.

Curling (muži i ženy)

Mužský tým Číny se po play off probojoval do semifinále, kde narazil na tým Kanady, tomu však po napínavém souboji, kdy se Kanaďanům povedly dokonce dva trojbody a poslední end se nehrál, podlehli 6:10. O bronzovou medaili se utkají pozítří se Švédy.
Mezi ženami se bohužel do dalších bojů nedostala ani jedna asijská země. V konečném součtu se tak Japonky umístily na 5. místě, Číňanky na 7. místě a Korejky za nimi na 8. místě.

Krasobruslení - krátký program (ženy)

Dnes začala krasobruslařská soutěž žen. Jak v mužích dominoval Japonec Yuzuru Hanyu, zde o destiny bodů zatím vede Korejka Kim Yuna. Korea tak má blízko k další medaili. Další průběžné pořadí: Akiko Suzuki (Japonsko) 8. místo, Zijun Li (Čína) 11. místo, Kexin Zhang (Čína) 14. místo, Kanako Murakami (Japonsko) 15. místo, Mao Asada (Japonsko) 16. místo, Kim Haejin (Korea) 18. místo a Park So Youn (Korea) 23. místo. Všechny se tak kvalifikovaly do zítřejších volných jízd.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9