Olympijský speciál (11. 2. 2014)

21:04 | 11.02.2014 Sunhye 3
Korea se dočkala první medaile a to hned té zlaté! Komu se to povedlo a jak dopadli ostatní asijští závodníci? Čtěte dále náš olympijský speciál.
Lee Sang Hwa, obhájkyně olympijského titulu
Lee Sang Hwa, obhájkyně olympijského titulu FOTO: canada.com
Česká ani Slovenská republika se dnes žádné medaile nedočkala. Naproti tomu Korejci se velmi radovali, což dokazovali i naši oblíbení zpěváci svou podporou a nadšením na twitteru.

Rychlobruslení - 500 m (ženy)

1. KOREA (Lee Sang Hwa)
2. RUSKO (Olga Fatkulina)
3. NIZOZEMÍ (Margot Boer)

První korejská medaile a hned zlatá - Lee Sang Hwa splnila roli největší favoritky na této trati a suverénně zvítězila v novém olympijském rekordu 37,28. Ani Čína a Japonsko se nenechaly zahanbit. Číňanka Zhang Hong skončila na nepopulárním čtvrtém místě, hned o místo za ní se umístila Japonka Nao Kodaira. Do první desítky se ještě dostala další Japonka, Maki Tsuji, která dojela na místě devátém. Desítku tak uzavírala česká reprezentantka Karolína Erbanová. Další umístění hojně asijsky zastoupeného závodu je následující: 14. místo Miyako Sumiyoshi (Japonsko), 20. místo Lee Bo Ra (Korea), 23. místo Shuai Qi (Čína), 24. místo Kim Hyun Yung (Korea), 26. místo Park Seung Ju (Korea) a 31. místo Shuang Zhang (Čína).

Saně - jednotlivci (ženy)

1. NĚMECKO (Natalie Geisenberger)
2. NĚMECKO (Tatjana Huefner)
3. USA (Erin Hamlin)

Této disciplíny se zúčastnila jediná korejská sportovkyně, Sung Eun Ryung, které se však příliš nedařilo a skončila na chvostu tabulky, 29. místě.

Snowboard - U-rampa (muži)

1. ŠVÝCARSKO (Iouri Podladtchikov)
2. JAPONSKO (Ayumu Hirano)
3. JAPONSKO (Taku Hiraoka)

I pro Japonsko byl dnes šťastný den. Na U-rampě se povedlo bodovat hned dvěma reprezentantům - Ayumu Hirano získal stříbrnou medaili a Taku Hiraoka bronzovou. Ani Čína nebyla pozadu, na 6. a 7. místě se za sebou seřadili Yiwei Zhang a Wancheng Shi. Na 20. místě se pak umístil Lee Kwang Ki, 28. místě Kim Ho Jun (oba Korea), za nimi pak ještě dva Japonci - Ayumu Nedefuji (32. místo) a Ryo Aono (37. místo).

Skoky na lyžích - střední můstek (ženy)

1. NĚMECKO (Carina Vogt)
2. RAKOUSKO (Daniela Iraschko-Stolz)
3. FRANCIE (Coline Mattel)

Při prvním představení žen skokanek na olympiádě se japonským závodnicím nevedlo nejhůře. Sara Takanashi skončila těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě a Yuki Ito si vyskákala místo sedmé. Poslední člence japonské skokanské reprezentace Yurina Yamada se však závod příliš nevydařil a skončila na posledním 30. místě.

Krasobruslení - krátký program sportovních dvojic

Do zítřejších volných jízd vyrazí z prvních třech příček krasobruslaři z Ruska (Volosozhar/Trankov), Německa (Savchenko/Szolkowy) a další ruský pár (Stolbova/Klimov). Zítra se můžeme těšit i na dva čínské páry - Qing Pang a Jian Tong, kteří šlapou na paty ruskému páru na třetím místě, a Cheng Pang a Hao Zhang, kteří jsou průběžně na sedmém místě. Japonský pár Narumi Takahashi a Ryuichi Kihara se z 18. místa bohužel do druhé části programu nekvalifikoval.

Biatlon - 10 km (ženy)

1. BĚLORUSKO (Darya Domracheva)
2. NORSKO (Tora Berger)
3. SLOVINSKO (Teja Gregorin)

Česká reprezentantka Gabriela Soukalová se sice zlepšila o více než dvacet příček, na medaili to ale nestačilo. Nejlepší asijská závodnice, Japonka Fuyuko Suzuki, pak obsadila 32. místo a vylepšila tím svoje poslední umístění o sedm příček. Do dnešního stíhacího závodu se kvalifikovaly i dvě čínské reprezentantky. Jialin Tang se umístila na 50. místě (o pět mít lepší), Yan Zhang se umístila na 53. místě (o čtyři místa hůře).

Curling (muži + ženy)

Dnes se asijské země zapojily hned ve čtyřech utkáních. Mezi ženami zvítězila Čína nad Ruskem 7:5, Korea podlehla Švýcarsku 6:8 a ze vzájemného duelu Korea - Japonsko vyšly lépe korejské soutěžící, které vyhrály v poměru 12:7. V mužské části se dnes do her zapojili pouze čínští reprezentanti, kteří porazili družstvo USA 9:4.

Lední hokej (ženy)

V ženském ledním hokeji se dnes odehrál zápas mezi Japonskem a Ruskem. Ve vyrovnaném zápase, kdy Japonky hned na začátku třetí třetiny vyrovnaly skóre na 1:1 (Rusko vstřelilo gól v půlce první třetiny), ale měl více štěstí ruský tým, který v 52. minutě vstřelil vítězný gól, a zápas tak skončil stavem 1:2.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9