Olympijský speciál (22. 2. 2014)

22:02 | 22.02.2014 Sunhye 1
Dnes, v předposlední den her, se konalo jen málo závodů, ve kterých by se objevili asijští zástupci. I tak se i my můžeme radovat ze stříbra pro Koreu.
Korejští rychlobruslaři
Korejští rychlobruslaři FOTO: sochi2014.com

Sjezdové lyžování - slalom (muži)

1. RAKOUSKO (Mario Matt)
2. RAKOUSKO (Marcel Hirscher)
3. NORSKO (Henrik Kristoffersen)

Ve slalomu mužů se asiatům vůbec nedařilo. Do druhého kola postoupili dva Japonci - Naoki Yuasa a Akira Sasak. Ani jeden z nich však závod nedokončil. Již v prvním kole pak vypadli Jung Dong Hyun (Korea), Kyung Sung Hyun (Korea), Park Je Yun (Korea), Yuxin Zhang (Čína) a Kanes Sucharitakul (Thajsko).

Běh na lyžích - 30 km s hromadným startem (ženy)

1. NORSKO (Marit Bjoergen)
2. NORSKO (Therese Johaug)
3. NORSKO (Kristin Stoermer Steira)

Stejně jako nizozemští závodníci ovládli rychlobruslení, tento závod v běhu na lyžích ovládly norské běžkyně. Marit Bjoergenová se díky němu stala nejúspěšnější ženou olympijských her. Nejúspěšnější asiatkou se v tomto závodě stala Číňanka Hongxue Li, která dojela na 22. místě. Hned za ní se umístila Japonka Masako Ishida. Na 36. místě se pak umístila Korejka Lee Chae Won.

Rychlobruslení - štafety (muži)

1. NIZOZEMÍ
2. KOREA
3. POLSKO

Korejská mužská rychlobruslařská štafeta ve složení Joo Hyong Jun, Kim Cheol Min a Lee Seung Hoon vybojovala pro svou zemi další stříbrnou medaili. Lepší byli pouze Nizozemci, kteří stanovili nový olympijský rekord.

Rychlobruslení - štafety (ženy)

1. NIZOZEMÍ
2. POLSKO
3. RUSKO

I nizozemské závodnice vyhrály v olympijském rekordu. Korejky (Kim Bo Reum, Noh Seon Yeong, Yang Shin Young) bohužel nezopakovaly skvělý výkon svých mužských kolegů a skončily až na 8. místě. To Japonky (Misaki Oshigiri, Maki Tabata, Nana Takagi, Ayaka Kikuchi) měly k medaili blíže, bohužel již v semifinále narazily na fenomenální Nizozemky, které je tak poslaly až do "finále B", kde podlehly Ruskám a skončily tak na 4. místě.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9