Korejské trendy v dietách

16:00 | 24.02.2014 Tynkami 51
Korejci jsou známí svou posedlostí krásou. Jak dosahují perfektní postavy? Dočtete se o pěti nejpopulárnějších metodách.
Korejská dieta
Korejská dieta FOTO: koreadiet.webiz.co.th
Přestože největší velikost oblečení, kterou v soulských obchodech můžete potkat, je podobná velikosti nula amerického číslování, Korejci se neustále snaží nalézt další a další způsoby, jak shodit pár kilo a zdokonalit své tělo.
 
Před méně než dekádou byla v kurzu takzvaná „dánská dieta“, při které se v průběhu dvou týdnů konzumují převážně proteiny a zelenina, a naopak jsou zakázány uhlohydráty. Dnes se hubnutí chtiví vrhají na módní hot jógu a dobrovolně zaujímají bolestivé pozice v místnosti o teplotě sauny.
 
Na řadu přišla jednopokrmová dieta. Super pročišťováky, jako je citrónová dieta (citrónová šťáva smíchaná s javorovým sirupem a kajenským pepřem) proslavily americké celebrity, mezi, které patří například zpěvačka Beyoncé. Bleskové účinky této kontroverzní metody si již přitáhly dav stoupenců i v Koreji.
 
V poslední době ale nastal boom pěti jiných diet, které si získávají čím dál větší popularitu. Pojďme se na ně společně mrknout.
 
 
  1. Enzymová Dieta
Zákazníci přicházejí do B&F Enzyme House, kde se na patnáct minut nechávají zabalit do horkých nakvašených rýžových otrub. Této proceduře se říká „enzymová koupel“. Nejde jen o hubnutí, ale i o celkový detox.
 


Podle Park Po z B&F Enzyme House se enzymová dieta, která se začala rozšiřovat před dvěma roky, zabývá poznatky o enzymech a jejich práci v lidském organismu. Odborníci doporučují požívání potravin s vysokým obsahem enzymů pro zlepšení metabolismu a snazší absorbci živin. Nejrozšířenější metodou je stále právě přímá konzumace, ale i koupel, již zavedli v Japonsku v šedesátých letech minulého století, a která si získává pořád nové příznivce.
 
Představte si, že patnáct minut v této sypké lázni se vyrovná dvěma hodinám kardio cvičení!
 
  1. Box
Když herečka Lee Si Young (Playful Kiss, Boys Before Flowers) účinkovala v reklamě na Dr. You a vyhrála soutěž v amatérském boxu, stal se tento sport módním sportem praktikovaným za účelem hubnutí. Herečka inspirovala mnoho žen, které si box následně vybraly jako svou cestu ke skvělé formě.
 

Lee Si Young, která ženy inspirovala svým boxerským umem

Kim Ji Hoon, jednatřicetiletý šéf tréninkové fitness značky A-Team, říká: „Ženy dnes chodí na hodiny boxu, který berou jako součást dietního režimu.“ Kim trénuje celebrity a sám býval boxerským šampiónem. Potvrzuje, že sport je ke změně tělesné konstituce ideální, ale vše má své limity. Přestože cvičení nám pomůže zbavit se kil, není účinné, chceme-li zdokonalit každou jemnou křivku, což bývá cílem korejských žen.
 
 
  1. Dieta na míru
Konzultant Juvis nabízí klientům design speciálních programů a pomáhá jim dostat se do vytoužené formy, jako jeho modelka a herečka G.NA.
 

G.NA se doma košíčky rozhodně necpe

Bývaly časy, kdy dieta byla o pozorování číslíček na váze. Dnes ale lidé touží spíš po tvarech. Poté, co podle ukázkových nohou Uee z After School vznikl korejský termín pro „honey tights“, a poté, co vzrostla „poptávka“ po Jang Hyukově tabulce čokolády na břiše, je snižování fyzické hmotnosti už jen špička ledovce.
 
Soulští obyvatelé chtějí mít svůj program ušitý na míru tak, aby sami vypadali jako celebrity. Na jejich požadavky Juvis odpověděl 21 pobočkami, ve kterých již od roku 2009 vytváří individuální programy svým klientům. Mezi ně patří i členky skupiny Girls‘ Generation.
 
 
  1. Dietní jídlo podle celebrit
Komik Hoe Kyoung Hwan, známý svou fyzičkou, pod svou značkou HeoDak úspěšně prodává mnoho druhů různě upraveného kořecího masa. Jakmile se po světě rozšířilo, že drůbež napomáhá hubnutí, celebrity se pustily do podnikání v gastronomii.
 

Dámy, uznejte, že tady k pánovi bychom chodily nakupovat taky...

A-Team, pod vedením Kim Jo Hoona, vyšli na trh s programem čítajícím tři jídla denně spolu s parterem Mom’s Waiting, cateringovou službou. V plánu mají otevření samostatného obchodu, kde si lidé budou moct vyzvednout dietní jídlo, nebo si ho objednat s donáškou.
 
 
  1. Naplácat
Korejská značka Etude vypustila do světa sérii svých Hot Slim Patch, jejichž úkolem je kontrola celulitidy. Zpevňující gely a krémy jsou v oběhu už nějakou dobu, ale verze od Etude, která byla uvedena minulý rok, je úplně nejnovější módní výstřelek.
 

Hot Slim Patch samolepky

Ještě k tomu italská značka Wildroses spustila prodej sady kalhot napomáhajících ženám toužícím po odstranění celulitidy.
 
Dvaadvacetiletá Lee Na Yon, trainee, se k nim vyjádřila takto: „Myslím, že to doopravdy funguje. Je to skvělé, protože nemusíte ani nic dělat, ale můžete se cítit dobře, v podstatě se totiž věnujete dietě. Psychologie celého procesu je důležitá.“
 

ZDROJ: cnn.com
FOTO: japantrends.com, couch-kimchi.com, seoulbeats.com, weloveshopping.com,        koreansexgods.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9