Nejšťastnější Korejci žijí v Sejongu

13:00 | 23.04.2020 Xiunka 0
Proč se Korejci zrovna v Sejongu cítí nejvíce šťastní? Který den v podstatě nemají rádi? Zjistíte v našem článku.
Ilustrační foto
Ilustrační foto FOTO: pexels.com

Soulské univerzitní centrum pro studium štěstí a společnost Kakao Corp. provedly společný výzkum prostřednictvím velké sbírky dat od 1,4 miliónu občanů. Cílem bylo zjistit úroveň štěstí Korejců. Na těchto studiích univerzitní centrum a společnost pracují od roku 2017.

Výsledky výzkumu byly jako v předešlých letech zveřejněny v magazínu The South Korea Happiness Map 2020. Zjistilo se, že v městě Sejong byla ze všech sedmnácti hlavních regionů v Jižní Koreji dosažena nejvyšší úroveň štěstí a to 5,43 z 10 bodu. Naproti tomu je Incheon, kde byla úroveň nejnižší, a to pouze 5,12.

V loňském roce dosahoval v Jižní Koreji index štěstí 5,12 bodu, což je pokles oproti roku 2018, kdy dosáhl 5,18.

Univerzitní centrum tento pokles zdůvodňilo skutečností, že rok 2018 se nesl opravdu ve znamení pozitivních událostí. Uskutečnily se například Zimní olympijské hry známé jako PyeongChang 2018. V loňském roce byl ovšem nárůst negativních událostí, nejrůznějších skandálů a kauz.

Výzkum navíc ukázal, že korejští pánové jsou nejšťastnější v Sejongu, kde index štěstí dosahoval bodu 5,66. Vysoká úroveň štěstí je v této oblasti zdůvodňována stabilní zaměstnaností. Ve veřejném sektoru pracovalo 19,3 % a v soukromém 31,7 % ze všech pracujících.

Dále se ukázalo, že Korejci jsou nejméně šťastní v pátek a naopak nejvíce v sobotu. Tento výsledek byl v rozporu s očekáváním, protože se předpokládalo, že za nejméně šťastný den bude zvoleno pondělí.

Výsledek má ovšem logické odůvodnění. V pátek se lidé po celém pracovním týdnu cítí nejvíce opotřebovaní.


ZDROJ: koreabizwire.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9