Zvířata v korejských Zoo trápí velká horka

13:00 | 30.08.2020 Eunka 0
Jihokorejské zoo se potýkají s tím, jak se po celé zemi stále šíří horké letní počasí. Pro zvířata je to těžké a návštěvníků ubývá.
Tygr sibiřský
Tygr sibiřský FOTO: maxpixel.net
Zoo v Cheongju, v provincii Severní Chungcheong, navštívilo 21. srpna jen 20 osob kvůli nadměrnému horku. Zvířata nebyla nikde vidět, protože se schovávala uvnitř, aby se vyhnula silnému slunci.

Když venkovní teploty kolem druhé hodiny odpolední překročily 34 stupňů Celsia, zamířil Kwon Hyeok-beom, ošetřovatel v zoo Cheongju, do medvědího výběhu, kam nesl kuře, sladké brambory, jablka, mrkev a velké kostky ledu, aby zvířatům pomohl překonat teplo.

"Až bude ještě větší horko, zvířata začnou ztrácet chuť k jídlu a budou méně aktivní," řekl. "Proto pro ně máme nějakou zeleninu a maso, které jim pomohou."

V létě se také každý den doplňují vodou umělé rybníky, aby se zvířata mohla ochladit. Sibiřští tygři, o nichž je známo, že žijí v chladných oblastech, unikají horku tak, že zůstávají v krytých částech výběhu. Vnitřní teploty zůstávají na 27 stupních Celsia, protože tři velké ventilátory a pravidelné vodní sprchy udržují teplotu o 7 stupňů Celsia nižší než venku. 

Ošetřovatelé se snaží zvířatům pomoct všelijak. Ve výběhu rysa ostrovida byla do rohu umístěna masivní ledová kostka. "Zvířatům se stejně jako lidem, nelíbí letní horka," řekl jeden zaměstnanec zoo. "Proto nás to nutí instalovat klimatizační zařízení pro zvířata."

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9