Olympijský speciál (12. 2. 2014)

23:03 | 12.02.2014 MinYeon 2
Dnešní den přinesl další medaili na konto japonského týmu. V jakých disciplínách se dnes asijští reprezentanti předvedli?
Vítězové severské kombince
Vítězové severské kombince FOTO: news.goo.ne.jp

Ačkoliv byl dnešní den úspěšný především pro Japonce, ani další sportovci se za své výkony nemusí vůbec stydět.

Krasobruslení - volný program (sportovní dvojice)

1. RUSKO (Maxim Trankov, Tatiana Volosozhar)
2. RUSKO (Fedor Klimov, Ksenia Stolbova)
3. NĚMECKO (Aliona Savchenko, Robin Szolkowy)

Konečně jsme se dočkali prvních medailí v populárním krasobruslení. Z asijských sportovců se umístili jen Číňané. Na nepopulárním 4. místě skončil pár Qinq Pang a Jian Tong, který si sice ve volné jízdě polepšil na 3. místo, ale nakonec to na celkový postup na medailovou příčku nestačilo. Druhý čínský pár, Cheng Peng a Hao Zhang skončili osmí.

Snowboarding - U-rampa (ženy)

1. USA (Kaitlyn Farrington)
2. Austrálie (Torah Bright)
3. USA (Kelly Clark)

Na U-rampě si nejlépe vedla Japonka Rana Okada, která se z průběžné 11. pozice po prvním kole dopracovala až na konečné 5. místo. Následovala ji trojice Číňanek. Zatímco Xuetong Cai (6. místo) a Shuang Li (8. místo) novinám řekly, že jejich snem je se na letošní olympiádu vůbec dostat, Jiayu Liu sebevědomě prohlásila, že jejím snem je odvést si z této olympiády zlatou medaili. Bohužel její výkon stačil až na 9. místo.

Saně (dvojice)

1. NĚMECKO (Tobias Arlt, Tobias Wendl)
2. RAKOUSKO (Andreas Linger, Wolfgang Linger)
3. LOTYŠSKO (Andris Sics, Juris Sics)

V této disciplíně zatím Asiaté opravdu nevynikají. Za úspěch lze proto považovat i 18. místo, které obsadili Park Jin Yong a Cho Jung Myung (Korea) s celkovou ztrátou více než 4 vteřiny. Za zmínku stojí i fakt, že Park Jin Yong dříve zkoušel svou kariéru i v dalším v Koreji nepopulárním sportu a to jako biatlonista.

Rychlobruslení - 1000 m (muži)

1. NIZOZEMÍ (Stefan Groothuis)
2. KANADA (Danny Morrison)
3. NIZOZEMÍ (Michel Mulder)

Mezi vládnoucí Nizozemce konečně pronikl i někdo jiný. Vypadá to ale, že Asiati si jsou jistější na kratších tratích. Nejlépe se opět umístil Korejec Mo Tae Bum, tentokrát na 12. místě. Následovali ho dva jeho krajani - Lee Kyou Hyuk (21. místo) a Kim Tae Yun (30. místo). Číňan Goujun Tian (34. místo) a japonští reprezentanti Taro Kondo (35. místo) a Daichi Yamanaka (36. místo) skončili téměř na konci tabulky. 

Severská kombinace - střední můstek + 10km běh na lyžích (muži)

1. NĚMECKO (Eric Frenzel)
2. JAPONSKO (Akito Watabe)
3. NORSKO (Magnus Krog)

Této disciplíny se zúčastnili z asijských států jen Japonci. Jak je vidět výše, nejlépe si vedl Akito Watabe, který si vybojoval stříbrnou medaili. Jeho mladší bratr Yoshito Watabe dojel na 15. místě a další reprezentanti s japonskou vlajkou - Hideaki Nagai a Taihei Kato skončili na 22. a 31. pozici.

Alpské lyžování - sjezd (ženy)

1. NĚMECKO (Carina Vogt) 
2. RAKOUSKO (Daniela Irascho-Stolz)
3. FRANCIE (Coline Mattel)

Alpské lyžování je další z disciplín, kde se prosadili jen Japonci, vlastně lépe řečeno, Japonky. Další, kdo obsadil nevděčnou 4. příčku, byla studentka Sara Takanashi. Ta se tomuto sportu věnuje již od osmi let, a pokud u něj vydrží, můžeme si od ní jistě ještě dost slibovat. Na 7. příčce dojela Yuki Ito, kterou s velkou ztrátou následovala Yurina Yamada na posledním 30. místě.

Curling (muži)

Čínský tým mužů dnes čekaly 2 zápasy. První zápas se Švýcarskem byl velmi těsný a tomu odpovídalo i skóre. Čína zvítězila v posledním kole podílem 5:4. Druhý zápas s Německem už vyhrál tým Číny suverénně 11:7.

Curling (ženy)

Ani ženské týmy si dnes neoddechly. Číňanky se stejně jako jejich mužský protějšek nenechaly porazit a zvítězily nad USA 7:4. Tým Japonek si vedl ještě o trochu lépe a porazil Rusky 8:4. Korejský tým už bohužel takové štěstí neměl a ze střetu se Švédskem si odnesl porážku 7:4.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9