Olympijský speciál (13. 2. 2014)

21:45 | 13.02.2014 Sunhye 8
Dnes se do bojů zapojili i dva sportovci z Mongolska a Filipín. Jak se vedlo jim i dalším asijským reprezentantům, se dozvíte v dnešním speciálu.
Short track - 500 m: (zleva) Arianna Fontana, Jianrou Li, Park Seung Hi
Short track - 500 m: (zleva) Arianna Fontana, Jianrou Li, Park Seung Hi FOTO: sochi2014.com
Dnes se sportovcům z východní Asie poměrně dařilo. Čína si připsala hned dvě zlaté medaile, Korea se může těšit z bronzu.

Běh na lyžích - 10 km klasicky (ženy)

1. POLSKO (Justyna Kowalczyk)
2. ŠVÉDSKO (Charlotte Kalla)
3. NORSKO (Therese Johaug)

Ani Japonci zatím nedokážou konkurovat evropským zemím v běhu na lyžích. Nejlepším umístěním je tak 15. místo Masako Ishida. Dále doběhly Hongxue Li (Čína) na 37. místě, Lee Chae Won (Korea) na 51. místě, Dandan Man (Čína) na 53. místě a Otgontsetseg Chinbat (Mongolsko) na 70. místě. Nutno ovšem říci, že podmínky na trati byly nepříjemné - 16 °C a rozbředlý sníh.

Short track - 500 m (ženy)

1. ČÍNA (Jianrou Li)
2. ITÁLIE (Arianna Fontana)
3. KOREA (Park Seung Hi)

Short track je naopak disciplínou, ve které Čína a Korea dominují. Důkazem je dnešní skvělé umístění hned dvou sportovkyň. Číňanka Jianrou Li pro svou zemi vybojovala první zlatou medaili. O dvě místa za ní získala první bronz pro Koreu Park Seung Hi. Hned za stupni vítězů se pak umístily další dvě čínské závodnice, Quihong Liu a Kexin Fan. Na 10. a 14. místě pak dojely dvě Korejky Kim Alang a Shim Suk Hee. Z asijských účastníků pak ještě jmenujme Japonky Ayuko Ito (19. místo), Yui Sakai (22. místo) a Biba Sakurai (27. místo).

Biatlon - 20 km (muži)

1. FRANCIE (Martin Fourcade)
2. NĚMECKO (Erik Lesser)
3. RUSKO (Evgeniy Garanichev)

Stejně jako běžecké tratě, ani v biatlonu se zatím Asii příliš nedaří. Dnešním nejlepším umístěním je tak až 66. místo Číňana Long Rena. Za ním skončili na 73. místě Korejec Lee In Bok a na 84. místě Japonec Hidenori Isa.

Rychlobruslení - 1000 m (ženy)

1. ČÍNA (Hong Zhang)
2. NIZOZEMÍ (Irene Wust)
3. NIZOZEMÍ (Magot Boer)

Mezi muži se v rychlobruslení již podařilo vklínit nenizozemskému závodníkovi. Dnes tuto zemi porazila Číňanka Hong Zhang a zařídila pro Čínu již druhou zlatou medaili. Korejští, japonští a čínští sportovci se této tratě zúčastnili v hojném počtu, zde jsou i jejich výsledky: 12. místo Lee Sang Hwa (Korea), 13. místo Nao Kodaira (Japonsko), 14. místo Beixing Wang (Čína), 22. místo Myiako Sumiyoshi (Japonsko), 27. Maki Tsuji (Japonsko), 28. místo Kim Hyung Yung (Korea), 31. místo Park Seung Ju (Korea), 34. místo Dan Li (Čína) a poslední 35. místo Lee Bo Ra (Korea).

Saně - týmová soutěž

1. NĚMECKO
2. RUSKO
3. LOTYŠSKO

Této soutěže se zúčastnilo korejské družstvo. Bohužel, příliš se třem mužům a jedné ženě nedařilo a tým tak skončil na posledním 12. místě.

Krasobruslení - krátký program mužů

Dnes se rozjela individuální soutěž mužů. Po krátkém programu je po odstoupení Rusa Pljuščenka suverénně na prvním místě Japonec Yuzuru Hanyu. Za ním se umístili Kanaďan Patrick Chan a Španěl Javier Fernandez. Na bramborovém místě je zatím další Japonec, Daisuke Takahashi. Dále se umístil Han Yan (Čína) na 8. místě, Tatsuki Machida (Japonsko) na 11. místě a Michael Christian Martinez (Filipíny) na 19. místě. Všichni se kvalifikovali do zítřejšího volného programu.

Lední hokej - ženy

V dnešním zápase se tým Japonska utkal s týmem Německa. Celý zápas ovládly německé hokejistky a po dvou dalších gólech v závěrečných dvou minutách (jeden při hře v pěti bez brankáře) tak jasně zvítězily 4:0.

Curling - ženy

Dnes se v Soči odehrálo další kolo curlerských soubojů, do kterých zasáhly všechny tři asijské týmy. Čína hrála s Velkou Británií vyrovnanou hru, v posledním endu však Británie získala poslední bod a vyhrála tak 8:7. Ani Japonky nebyly dnes úspěšné. V zápase s USA se jim nevedlo nejhůře, ale i po dvou dvojbodech na Američanky nestačily a prohrály 6:8. Jediné Korejky si dnes připsaly bod za vítězství nad Ruskami, když hned v prvních pěti endech získaly dva dvojbody a endu sedmém se jim povedl tzv. tripple. V devátém endu pak získaly osmý bod a desátý end byl zrušen. Korea vyhrála nad Ruskem 8:4.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9