Olympijský speciál (8. 2. 2014)

23:26 | 08.02.2014 MinYeon 12
Podívejme se, jak si asijští sportovci vedli během prvního medailového dne zimní olympiády v Soči.
Aiko Uemura
Aiko Uemura FOTO: japantimes.co.jp

I letos se na zimní olympiádě sešla spousta sportovců z nejrůznějších koutů světa. Pokusíme se vás každý den pravidelně informovat o tom, jak si na olympiádě vedou ti, kteří reprezentují asijské země.

Biatlon - sprint 10 km (muži)

1. NORSKO (Ole Einar Bjoerndalen)
2. RAKOUSKO (Dominik Landertinger)
3. ČESKÁ REPUBLIKA (Jaroslav Soukup)

Zatímco Češi se hned dočkali první medaile, sportovci z asijských zemí si v této disciplíně příliš dobře nevedli. Nejlépe se umístil Isa Hidenori (Japonsko) na 71. místě. Na 82. skončil Lee In Bok (Korea) a hned za ním Ren Long (Čína).

Běh na lyžích - skiatlon (ženy)

1. NORSKO (Marit Bjoergen)
2. ŠVÉDSKO (Charlotte Kalla)
3. NORSKO (Heidi Weng)

Ženský běh na lyžích už dopadl o poznání lépe. Masado Ishita (Japonsko) obsadila krásné 10. místo. Bohužel další už ji svými výsledky příliš nenásledovaly. Hongxue Li (Čína) skončila na 50. místě a Lee Chae Won na místě 54.

Snowboard - slopstyle (muži)

1. USA (Sage Kotsenburg)
2. NORSKO (Staale Sandbech)
3. KANADA (Mark McMorris)

Této disciplíny se zúčastnil jediný zástupce. Teprve 17letý Yuki Kadono (Japonsko) se nejprve kvalifikoval ze semifinále, kde skončil na 4. místě. Ve finále se sice ohřál chvíli i na třetím místě, ale nakonec skončil až osmý.

Rychlobruslení - 5000 m (muži)

1. NIZOZEMÍ (Sven Kramer)
2. NIZOZEMÍ (Jan Blokhuijsen)
3. NIZOZEMÍ (Jorrit Bergsma)

Tuto disciplínu Nizozemci zcela ovládli. Korejci sice vkládali velké naděje do Lee Seung Hoona (Korea), ale ten nakonec skončil až na 12. místě. Jeho krajan Kim Cheol Min (Korea) byl na místě 24. a Shane Williamson (Japonsko) skončil až na poslední, 26. příčce. 

Akrobatické lyžování - jízda v boulích (ženy)

1. KANADA (Justine Dufour-Lapointe)
2. KANADA (Chloe Dufour-Lapointe)
3. USA (Hannah Kearney)

Do finále se jako jediná zástupkyně probojovala Aiko Uemura, pro kterou je Soči již 5. olympiádou. Bohužel ani tentokrát se medaile nedočkala a skončila na smutném 4. místě. Jako další se na 18. místě umístila Ning Qin (Čína), na 20. místě Arisa Murata (Japonsko), 23. místo obsadila Seo Jee Won (Korea), o příčku níž další Korejka - Seo Jung Hwa a na 25. místě skončila Junko Hoshino (Japonsko). Další favorizovaná Japonka, Miki Ito, kvůli zraněnému kolenu vůbec nestartovala.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9