Olympijský speciál (9. 2. 2014)

21:03 | 09.02.2014 Sunhye 9
Letošní zimní olympijské hry začaly již včera. Dnes si můžete přečíst druhý díl našeho olympijského speciálu s výsledky asijských sportovců. Byli lepší než včera?
Japonský skokan na lyžích Noriaki Kasai
Japonský skokan na lyžích Noriaki Kasai FOTO: sport.ihned.cz
Česká i Slovenská republika dnes slaví medaile - Martina Sáblíková získala stříbrnou medaili na rychlobruslařské trati 3000 m, Anastasiya Kuzmina vyjela Slovákům zlato v biatlonovém sprintu žen. Jak se dařilo Asiatům?

Běh na lyžích - skiatlon (muži)

1. ŠVÝCARSKO (Dario Cologna)
2. ŠVÉDSKO (Marcus Hellner)
3. NORSKO (Martin Johnsrud Sudby)

Běhu na lyžích již tradičně dominují severské evropské země. Dnes je dokázal porazit Švýcar Cologna. Čína ani Korea bohužel nemá závodníky jejich kvalit, Wenlong Xu (Čína) dojel na 59. místě, Hwang Jun Ho (Korea) dokonce až poslední, 68., se ztrátou celého kola.

Rychlobruslení - 3000 m (ženy)

1. NIZOZEMSKO (Irene Wust)
2. ČESKÁ REPUBLIKA (Martina Sáblíková)
3. RUSKO (Olga Graf)

Byť se asijským zemím daří více v short tracku, ani v rychlobruslení nejsou tak pozadu. Dnes se umístili na následujících místech: 9. Shiho Ishizawa (Japonsko), 13. Kim Bo Reum (Korea), 15. Shoko Fujimura (Japonsko), 21. Masako Hozumi (Japonsko), 25. Noh Seon Yeong (Korea) a 27. Yang Shin Young (Korea).

Biatlon - sprint 7,5 km (ženy)

1. SLOVENSKO (Anastasiya Kuzmina)
2. RUSKO (Olga Vilukhina)
3. UKRAJINA (Vita Semerenko)

Ani ženám se v biatlonu příliš nedaří. Nejlepším dnešním výsledkem tak bylo 39. místo Japonky Fuyuko Suzuki. Tu následovalo trio Číňanek Yan Zhang (49. místo), Jialin Tang (55. místo) a Chaoqing Song (63. místo). Do výsledné tabulky se pak ještě vlezly Japonka Yuki Nakajima (68. místo), Korejka Mun Ji Hee (74. místo), dvojice Japonek Rina Suzuki a Mki Kobayashi (80. a 81. místo) a Číňanka Na Song, která dojela na předposledním 83. místě se ztrátou necelých šesti minut.

Saně - jednotlivci muži

1. NĚMECKO (Felix Loch)
2. RUSKO (Albert Demchenko)
3. ITÁLIE (Armin Zoeggeler)

Této disciplíny se zúčastnili pouze dva zástupci - Hidenari Kanayama (Japonsko), který skončil na 30. místě, a Kim Dong Hyeon (Korea), který dojel na 35. místě.

Skoky na lyžích - střední můstek muži

1. POLSKO (Kamil Stoch)
2. SLOVINSKO (Peter Prevc)
3. NORSKO (Anders Bardal)

Japonsko je ve skocích a letech na lyžích poměrně úspěšnou zemí, což dokazuje nejlepším dnešním výsledkem - Noriaki Kasai získal 8. místo. Jeho krajané si vyskákali 18. místo (Reruhi Shimizu), 21. místo (Yuta Watase) a 24. místo (Taku Takeuchi).

Lední hokej - ženy

Ve skupině B se dnes mimo jiné hrál zápas Švédsko proti Japonsku. Již ve třinácté minutě střelilo Švédsko v přesilovce gól a tento stav již vydržel do konce zápasu. Švédsko - Japonsko 1:0.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9