Olympijský speciál (20. 2. 2014)

23:50 | 20.02.2014 MinYeon 3
Dnes si asijské sportovkyně vedly velmi dobře. I přes to, že hodnocení krasobruslení nejspíš nebylo úplně fér.
Kim Yuna na olympiádě v Soči
Kim Yuna na olympiádě v Soči FOTO: nytimes.com

Krasobruslení - volná jízda (ženy)

1. RUSKO (Adelina Sotnikova)
2. KOREA (Kim Yuna)
3. ITÁLIE (Carolina Kostner)

Pro Korejce je krasobruslení žen v posledních letech posvátnou disciplínou a na svou reprezentantku nedají dopustit. Proto pro většinu z nich bylo zklamáním i stříbro. Nejen Korejci, ale i mnoho zahraničních serverů zpochybňovalo hodnocení volného programu. Nikdo nezpochybňuje schopnosti ruské reprezentantky, ale odborníci tvrdí, že její volná jízda zdaleka nebyla tak čistá, jak se někteří porotci snažili tvářit. Můžeme se tak jen domnívat, jak by tato disciplína dopadla, kdyby se olympiáda nekonala na ruském území. Každopádně příští olympijské hry se konají právě v Koreji, takže se možná dočkáme olympijské pomsty.

Japonské reprezentantky si také nevedly špatně. Nejlépe se umístila Mao Asada, která dnes předvedla bezchybnou jízdu a dojela si pro konečné 6. místo. Jen o dvě příčky níže se umístila další Japonka, Akiko Suzuki. Kanako Murukami skončila na velmi pěkném 12. místě. Korejky Kim Hae Jin (16. místo) a Park So Youn (21. místo) už jsou v druhé části tabulky.

Akrobatické lyžování - U-rampa (ženy)

1. USA (Maddie Bowman)
2. FRANCIE (Marie Martinod)
3. JAPONSKO (Ayana Onozuka)

Další medaili do Japonska poveze Ayana Onozuka, jediná asijská reprezentantka ve finále této disciplíny. V celkovém hodnocení se umístila ještě Korejka Park Hee Jin (21. místo) a Japonka Manami Mitsuboshi (23. místo).

Severská kombinace - běh na lyžích (družstva)

1. NORSKO
2. NĚMECKO
3. RAKOUSKO

V této disciplíně se velmi dobře umístil japonský tým, ve složení Hideaki Nagai, Yusuke Minato, Yoshito Watabe a Akito Watabe, který si nakonec vybojoval 5. místo
 

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9