Úžasná čokoládová show debutuje v čínském Chongqingu

16:00 | 23.12.2013 Erik 13
Na čokoládu zaměřený tematický park s názvem World Chocolate Wonderland umístěný ve čtvrti Yongchuan otevřel své brány veřejnosti včera, v neděli 22. prosince. A buďte si jisti, že se je v jeho prostorách čím kochat zrakem i chutí.
Čokoládová terakotová armáda
Čokoládová terakotová armáda FOTO: icpress.cn
Návštěvníci si totiž budou moci nejen prohlédnout úžasné výtvory jakými jsou modely terakotové armády či repliky soch z jeskyní Dunhuang, ale také budou mít příležitost si ve workshopu namíchat svoji vlastní speciální čokoládu. To jestli bude sladkým pokušením nebo pomstou na chuťových buňkách bude záviset jen na vašem umu.



Výstava samotná před zahnízděním v Chongqingu již procestovala šest měst v regionu (Peking, Šanghaj, Taipei, Taichung a Kaohsiung) a přilákala přes dva miliony návštěvníků. Náklady na vytvoření, přepravu a ochranu vytvořených děl se pohybují v řádech desítek milionů RMB. Apropo, jak jste na tom s vánočním cukrovím? Ještě je čas nabrat inspiraci.



Pokud by vám ovšem nestačilo se jen dívat na exponáty a chtěli byste mnohem tělesnější kontakt s čokoládou, pak doporčuji vyzkoušet něco podobného v čem se předvedly modelky na módní přehlídce pořádané v rámci výstavy samotné. V tomto případě lze s klidným svědomím konstatovat: Nejsou snad k nakousnutí?























FOTO: icpress.cn, chinadaily.com.cn

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9