Pražská restaurace Mamy

17:00 | 08.01.2014 arashinka 16
Korejská restaurace Mamy sídlící v Praze, která s naší webovou stránkou už rok spolupracuje, nám poskytla zajímavý rozhovor.
Interiér restaurace Mamy
Interiér restaurace Mamy FOTO: Facebook/mamy
Tímto článkem bych vám ráda představila korejskou restauraci Mamy. Pokud jste se účastnili jedné z našich AsianStyle akcí, měl by vám být její název povědomý, neboť právě tato restaurace nám věnovala kupóny na naše AsianStyle party a již rok s námi spolupracuje. 

Korejská restaurace se nachází v Benediktské ulici nedaleko Kotvy, kousek od stanice metra Náměstí Republiky. Novinky a akce můžete sledovat na jejich facebooku či na jejich oficiální webové stránce

Abychom vám restauraci Mamy o něco více přiblížili, setkali jsme se s její provozovatelkou Park Eun Joo, která nám zodpověděla několik otázek.

Jak dlouho žijete v České republice?
V Česku žiji již deset let. Dříve jsem působila jako průvodkyně Prahou pro korejské turisty.

Kdy jste otevřeli svoji restauraci a proč právě v Praze?
Můj mladší bratr otevřel Mamy před rokem a já se mu rozhodla pomoci. Má v Česku spoustu kontaktů. Prvně jsem žila ve Vídni, protože tam bydlela má nejlepší kamarádka. Ale v roce 2003 jsme přijeli navštívit Českou republiku. Prošla jsem si Karlův most a byla jsem velice překvapena. Po třech měsících jsem se musela rozhodnout, kam odjedu, zdali právě do České republiky či jinam. Bylo to těžké rozhodování, ať už kvůli odlišné kultuře nebo jazyku. Nakonec jsem se ale rozhodla pro Českou republiku. Myslím si, že Češi a Korejci si jsou velice podobní. Až na to, že Korejci mají rádi pálivé jídlo. (smích)

Máte tedy ráda Česko?
Samozřejmě. Myslím, že jsem v minulém životě byla právě Češkou. (smích)

Nemohla jsem si z vašich internetových stránek nevšimnout, že vás navštívilo několik známých jihokorejských hvězd. Můžete mi říct, kdo všechno u vás byl?
Lee Min Jung, Park Si Yeon, Ahn Sung Gi, Kim Kap Soo, Jeong Du Hong. Ahn Sung Gi zde byl dokonce čtyřikrát. Lee Min Jung naši restauraci pochválila i na Kakaotalku. (O tom, že Lee Min Jung navštívila Českou republiku jsme vás dříve informovali)


Známý jihokorejský herec Kim Kap Soo s rodinou v restauraci Mamy

To musíte mít dobré kontakty. Není tomu tak?
Ne, že bychom měli dobré kontakty. Když se chystají do České republiky, vyhledají korejské restaurace v Praze a zkrátka si vyberou nás. Udělají si tu rezervaci, ale někdy se stane, že bohužel nepřijedou.



Všimla jsem si, že zde během posledního roku proběhlo několik změn v interiéru. Kde berete inspiraci?
Dříve, když jsme začínali, měli jsme v mysli spoustu nápadů, ale realizujeme je až postupem času. Samozřejmě se necháváme inspirovat korejskou kulturou.

Plánujete uskutečnit nějaké změny ve vašem menu či přidat nové speciality?
V současné době připravujeme nové menu na rok 2014. Odebereme 20 až 30 jídel a přidáme třicet nových. Korejci mají velice rádi pálivé jídlo, ale Češi ne. Proto jsme se museli přizpůsobit a tak jsme zkoušeli různá menu. Vyzkoušeli jsme kimchi jjigae, sushi a mandu a postupem času k nám začalo chodit čím dál více lidí.

 

Co byste ze svého menu vašim zákazníkům doporučila? 
To je těžké říci. Samozřejmě, že kimchi jjigae, ale to je bohužel pro Čechy moc pálivé.

Máte hodně českých zákazníků?
V poledne k nám chodí spousta Čechů, asi tak 90%, zbytek jsou Korejci nebo cizinci, ale na večer nás navštěvují z poloviny Korejci a cizinci. Měli jsme tu i Italy, Nory, Američany, Španěly, Tibeťany a další národnosti. Mnozí k nám chodí, protože jim vyhovuje cena i výběr. Někteří k nám chodí o polední pauze na oběd, a jak pospíchají tak jedí opravdu rychle. Říkáme si, jestli to jsou vůbec Češi a ne Korejci.

Je možné ve vaši restauraci pořádat konference a jiné akce?
Máme vyhrazený prostor pro konference, pro 10 až 15 lidí. Pokud by šlo o více lidí, je zapotřebí předem zavolat a zarezervovat si prostory. 



Máte nějakou zprávu pro náš web AsianStyle?
Jsem vám vděčná. Doufám, že se AsianStyle rozvine a stránka bude mít ještě větší návštěvnost. 

Nakonec něco, co byste ráda vzkázala našim čtenářům?
Připravíme vám čerstvé jídlo, pokud máte čas, navštivte nás s kamarády a rodinou.


Článek připravily redaktorky: Minyeon a Arashinka
FOTO: facebook/​Prahamamy

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9