Nová pobočka MAMY v ulici Sokolská v Praze [Recenze]

13:00 | 25.02.2019 TerkaS 1
Máte zrovna chuť na korejskou kuchyni a hledáte restauraci nedaleko Václavského náměstí v Praze? Tak to určitě navštivte novou pobočku korejské restaurace MAMY v ulici Sokolská.
Pohled ven z nové pobočky MAMY
Pohled ven z nové pobočky MAMY FOTO: facebook.com/Prahamamy
Korejská restaurace MAMY je velmi populární a nyní má v Praze dvě pobočky, jednu v ulici Benediktská na Starém Městě, druhou v ulici Sokolská nedaleko Václavského náměstí. Řekla bych, že pobočka v Benediktské ulici je vytíženější, proto jsem po předchozí návštěvě radši zkusila tu v Sokolské ulici. A byla jsem mile překvapena!

MAMY 2 si prošla minulé léto velkou renovací, která se dle mého velice povedla. Přátelské prostředí restaurace na vás dýchne už při pohledu na venkovní aranžmá. Po vstupu dovnitř se dojem ještě více prohloubí, interiér je vkusně zařízen moderními stoly a dalšími kusy nábytku. Každý stůl má v sobě zabudovaný vlastní vařič, myslí se fakt na všechno.

Přivítal nás velice milý číšník, který mě potěšil výbornou češtinou, čehož jsem se v první pobočce nedočkala, ale nakonec jsem se tam přeci jen rukama nohama domluvila. Ihned se omlouval, že menu je kvůli renovaci značně redukované, ale já jsem sem mířila s cílem ochutnat znovu bibimbap, kterého jsem se poprvé nemohla nabažit. Doporučuji nelít si celou pálivou omáčku přímo do misky, protože pak budete trpět asi stejně jako já. Porce jsou vždy tak velké, že prostě nedokážu sníst celé jídlo. Ale záhadně na mé polovině stolu i přesto, že jsem byla syta, zmizel všechen obsah předkrmů. Asi záhada.

 

Společně se mnou se do restaurace vydala i kamarádka, pro kterou je korejská kuchyně velkou neznámou. Prvně ji vyděsily hůlky, které zřejmě viděla poprvé naživo. Nakonec se s nimi ale bravurně poprala za pomoci lžíce. Ona zvolila kuřecí kanpung, ale nejdřív jsem jí všechna jídla musela popsat. Možná bych ocenila u jídel obrázky, aby si to neznalec mohl prohlédnout. Jídlo ji mile překvapilo, takže jsem mohla být spokojená i já. Druhá kamarádka byla se mnou v  podobné restauraci již podruhé a vychutnala si čaj, který byl v tak mrazivém počasí nutností.

Celkově návštěvu restaurace hodnotím kladně, neshledala jsem žádné mínusy. Obsluha byla velice vstřícná a já se sem tedy určitě ráda znovu vrátím.

MAMY najdete i na sociálních sítích: na Facebooku a na Instagramu - oficiální účet a team účet. Restaurace má i oficiální webové stránky, ty bohužel nejsou aktualizované.

FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9