Úžasná Praha Pocha a Korean Culture Day [Recenze]

14:00 | 08.04.2019 TerkaS 0
Pátráte po klidné restauraci, která nabízí širokou škálu korejských dobrot? Určitě si přečtěte naši recenzi na Praha Pocha, ve které se konal 23. března Korean Culture Day, na kterém jsme nemohli chybět.
Praha Pocha, příjemná restaurace nedaleko Vyšehradu
Praha Pocha, příjemná restaurace nedaleko Vyšehradu FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz

Praha Pocha - kousek Koreje nedaleko Vyšehradu

Jen pět minut chůze od stanice Vyšehrad linky metra C narazíte na útulnou restauraci Praha Pocha. Hned po vstupu na vás dýchne živá atmosféra a určitě se vám jen tak nebude chtít odejít domů. Všechno doplňuje hudba linoucí se z reproduktorů, v níž jistě poznáte nejeden aktuální hit k-popu. Báječné korejské delikatesy si můžete vychutnat uvnitř či na venkovní zahrádce za restaurací. A pokud se chcete i trochu vzdělávat, stojánek s knížkami a prospekty o Koreji jistě přijde vhod. Interiér restaurace je sladěný do sebemenšího detailu a výzdoba je také zcela úchvatná.

 

S kamarádkou jsme se usadily trošku stranou, abychom mohly pozorovat všechen ruch kolem sebe a nerušeně si vychutnaly zasloužený oběd. Číšník nám hned přinesl tablet, na kterém jsme mohly pohodlně listovat obsáhlým menu. Musím přiznat, že se nám oběma sbíhaly sliny a rozhodování, co si objednat, bylo velmi těžké. Kdybych měla neomezený rozpočet a bezedný žaludek, asi bych zkusila skoro všechna jídla z jídelního lístku. Nakonec jsme si objednaly: polévku ramen a jjajang ramen (s omáčkou jjajang z černých fazolí), kkanpunggi (smažené kuřecí maso v pálivé omáčce) a jako třešničku na dortě lahodné rýžové těstíčko plněné pastou z červených fazolí se šlehačkou a jahodou navrch. Všechno jsme to zapily výborným hroznovým nápojem Bong Bong. Samozřejmě nechybělo banchan - malé mističky plné zeleniny a kimchi, které se servírují před jídlem.


 



Velmi oceňuji dotaz pana číšníka, jestli si dezert dáme jako poslední chod, za to má restaurace další plusový bod. Vystupování celého personálu hodnotím jen a jen kladně, nejedna restaurace by si měla vzít příklad z milého a ochotného profesionálního chování personálu Praha Pocha. Všechny chody našeho poněkud většího oběda jsme si vychutnaly do posledního drobečku, další plusový bod dávám za zabalení zbytku kkanpunggu s sebou.

 

Korean Culture Day

Od 15:00 do 17:00 probíhal Korean Culture Day pořádaný CKP. V restauraci se sešlo opravdu hodně posluchačů, a tak mohly započít přednášky, které si děvčata pro nás připravila. Nejprve jsme se dozvěděli, co je to hanok. Hanok je taková korejská chaloupka, která se i nyní těší velké oblibě. Existují dokonce i ulice tvořené pouze domy tohoto typu a jsou cílem turistů, kteří zavítají do Koreje. Dále jsme načerpali inspiraci, která místa rozhodně stojí za návštěvu, pokud plánujete v Koreji pobýt déle než pár dní. Nakonec nám bylo představeno i pár neobyčejných věcí, na které v Koreji narazíte. Poté si pro nás děvčata připravila soutěž, která spočívala v hádání k-pop songů, které vyšly v roce 2018, podle emoji. O některých skupinách jsem slyšela poprvé, někteří interpreti mi byli moc dobře známí. Nejvíc jsme se všichni nachytali u nápovědy k Boss od NCT U a Go od NCT Dream. Nakonec jsem skončila na prvním místě, což mě velice překvapilo, jelikož se nepovažuji za úplného znalce. Výhra byla opravdu krásná, plakát EXO a kartičky s Xiuminem. Akce byla opravdu vydařená, jen by to příště chtělo mikrofony, protože ne vždy jsem slyšela na sto procent. Na závěr přidávám originální cedulku, kterou v restauraci najdete.

 

Pokud plánujete restauraci navštívit, určitě se podívejte na Instagram a Facebook, najdete tam pozvánky na nadcházející akce a tipy, které se budou hodit. Již v neděli 14. dubna se zde bude konat Black Day Event, který se bude točit okolo omáčky jjajang a pokrmů, které se s ní připravují. To si přeci nesmíte nechat ujít!

FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9