Tanec jako zábava podle choreografky Hong Young Joo

21:30 | 23.12.2013 Peťul_TripleS 1
Choreografka Hong Young Joo byla určitě šťastná, když konkurz Dancing 9 vyšel. I když se nepodílí na show, řekla, že je ráda, že vidí, jak se Korea dívá na tanec ne jako na něco obtížného, ale jako na něco co si lidé mohou opravdu užít.
Choreografka se svými žáky
Choreografka se svými žáky FOTO: koreaherald.com
„Důvod, proč jsem chtěla učit děti, není v zájmu výuky dětí, ale abych jim ukázala, že to je zábava,“ řekla v rozhovoru pro The Korea Herald 6. prosince.

Existuje rozdíl mezi západními a korejskými studenty v jejím studiu, podotkla. Její západní studenti se přichází učit tanec kvůli zábavě, zatímco většina korejských studentů přijde do třídy s určitým cílem.

„Je to způsob myšlení Korejců, který by se měl dle mého názoru změnit,“ řekla. „Chci aby lidé mysleli na tanec jako na snowboarding nebo na to jít si zaplavat, prostě na něco zábavného.“

Ve svých 20 letech taneční kariéry choreografka (42 let) dělá choreografii pro mnohá jména v K-pop průmyslu od Wax po JYP a i pro uváděcí čísla k Style Icon Awards a MelOn Music Awards. Řekla, že si je nejblíže se zpěvačkou Baek Ji Young, pro kterou dělala choreografii ke pěti albům.

„Když někteří lidé říkají: 'Ten umělec uspěl nejen kvůli své písni, ale kvůli tanci', to je ta doba, kdy jsem hrdá. Jedním z těch umělců je Baek Ji Young,“ řekla.

Kromě provádění choreografií řídí své vlastní studio v Apgujeong-dong a učí v tanečním oddělení v Korejském Mezinárodním Institutu Umění.

Choreografka nikdy neplánovala, že bude tančit. Zatímco ve škole byla ve sboru, myslela si, že se stane zpěvačkou. Nicméně její rodiče měli jiné plány se slovy: „Být normální je nejlepší věc, kterou můžeš udělat.“ Takže místo toho po maturitě nastoupila do společnosti.

Pak jednou v noci skončila v tanečním klubu kvůli firemní večeři. Bylo to poprvé, co ji pochválili za její tanec. Později, když viděla reklamy KBS March of the Youth pro baviče a tanečníky, rozhodla se jít na konkurz. Její taneční kariéra oficiálně začala krátce poté, když ji najali jako záložního tanečníka. V té době se seznámila s budoucím CEO společnosti JYP Entertainment Park Jin Youngem a našla v sobě způsob, jak se stát profesionální choreografkou.

Hong Young Joo se učila hip-hop tanec, který zná nejlépe, v klubu v Itaewonu nazvaném Moon Night, který je známý tanečníkům. "YG Entertainment CEO Yang Hyun Suk se tam učil taky," dodala.

„Co se mi líbí na hip-hopu je, že pohyby nejsou upevněny. Jste schopni pohybovat se volně,“ prohlásila. Dodala, že byla ovlivněna hodně umělci jako MC Hammerem, Bobby Brownem a TLC. Dává hodně hip-hopových prvků do své choreografie pro K-pop.

Když se mě lidé ptají, jaký žánr tance je K-pop, říkám hip-hop, protože tam jsou četné žánry v rámci tohoto žánru. Je tam původní hip-hop, nový styl hip-hopu a urban hip-hop,“ prozradila.,

Zatímco doufá, že bude vlastnit desetipatrovou budovu, kde se bude vyučovat od baletu až po moderní tanec k b-boying, nyní pokračuje v učení, které provádí už 10 let.

„Nikdy se nestalo, že bych nenáviděla tanec. Tančím už 22 let a chci pokračovat,“ řekla. „A stala jsem se učitelkou, protože se chci zapojit i nadále. A učit děti je zábava stejně jako obohacení,“ dodala.


ZDROJ: koreaherald.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9