Japonské úřady identifikovaly útočníka ve městě Kawasaki

14:00 | 01.06.2019 choi1taehee 1
Japonsko je považováno za velice bezpečnou zemi, takže rodiče často posílají své malé děti do školy samotné. Městem Kawasaki nedávno otřásl brutální čin, při kterém bylo mnoho dětí zraněno a jedno zemřelo.
Kawasaki
Kawasaki FOTO: commons.wikimedia.org
Dne 29. května japonské úřady identifikovaly 51letého Ryuichi Iwasakiho jako útočníka, který zaútočil na několik lidí a dvě osoby pobodal.

Iwasaki držel dva nože, kterými se následně snažil bodat do dětí, čekajících na školní autobus ve městě Kawasaki, asi 13 kilometrů od Tokia.

Dívka (11 let) a otec (39) byli zabiti a 17 dalších lidí bylo zraněno. Šestnáct osob ze zraněných byly děti. Útok trval méně než minutu. Iwasaki zemřel na následky zranění , které si způsobil krátce po útoku, podle zprávy od policie.

Policie prohledala Iwasakiho domov a nyní vyšetřuje, co ho motivovalo k útoku na děti. Útok šokoval a traumatizoval mnoho obyvatel města. Japonsko je považováno za jednu z nejbezpečnějších zemí na světě a děti tam často chodí do školy samy. Japonsko přísně reguluje většinu zbraní.

Dne 29. května, na ministerském zasedání o bezpečnosti dětí, japonský premiér Shinzo Abe řekl: „Incident v Kawasaki je otřesný. Jsem velice rozhořčený, protože obětmi tohoto činu byly malé děti." Abe slíbil, že jeho kabinet bude udržovat děti v bezpečí za každou cenu.

Abe také nabádal k revizi školních tras a doporučil, aby policie a komunity zůstaly ostražité a dbaly na možnost podobných útoků.

Základní škola Caritas, kterou oběti navštěvují, zvýší bezpečnost a přivede poradce, aby poskytli studentům a rodičům psychologickou podporu, řekl ředitel školy Tetsuro Saito na úterní tiskové konferenci. 

„Je nám líto obětí tohoto brutálního incidentu i jejich rodičů a známých. Trpím nekontrolovatelným hněvem a hlubokými výčitkami.“ Řekl Saito.

ZDROJ: edition.cnn.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9