Korejští aktivisté letos zachránili mnoho toulavých koček

13:00 | 06.12.2020 Eunka 0
Obhájci práv zvířat a studenti vysokých škol se spojili, aby pomohli toulavým kočkám žijícím v zónách přestavby. Mnoho jich zachránili a nabídli k adopci.
Kočka
Kočka FOTO: pixabay.com
Projekt zaměřený na záchranu koček začal v únoru tohoto roku a jeho účastníci zachránili opuštěné toulavé kočky v zóně přestavby poblíž stanice metra nedaleko univerzity Hankuk, a poslali je k veterinárnímu ošetření a následně nabídli k adopci.

Projekt, který měl běžet pouze tři měsíce, místo toho pokračoval dalších osm měsíců, protože účastníci stále hojí rány toulavých koček a posílají je k adopci. Dobrovolníci zachránili od poloviny března do května více než 100 koček, 60 z nich bylo adoptováno novými rodinami. Přesto však na přijetí do rodin čeká dalších 50 koček.

Toulavé kočky žijící v zónách přestavby v mnoha případech zahynou kvůli jejich tendenci skrývat se pod zničenými budovami nebo se vracet tam, kde dříve žily, a proto je zásadní poslat je do rodin místo do jiné oblasti, kde hrozí další nebezpečí.

"Kočky tráví většinu života na místě, kde se poprvé narodily," řekl aktivista Moon Seong-shil. "Kdybychom je zachránili a propustili do jiné oblasti, bylo by pro ně těžké přizpůsobit se novému prostředí."

Aktivisté původně neměli v úmyslu realizovat projekt dlouhodobě. Dobrovolníci a příspěvky z okolních univerzit jim však finančně pomohli pokračovat v práci. Městské toulavé kočky mohou vypadat roztomile, ale většinou jedí jen odpadky a proto mají oteklá těla. Je třeba jim pomoci, aby mohly žít v lepším prostředí.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9